Kategorier
Allmänt Sociala medier

Twitter: mina problem och andras

Många har frågat mig varför jag inte syns i sökningar på Twitter. Det beror helt enkelt på att jag för ett tag sedan blev blockad tillsammans med en hel del andra storanvändare. Tyvärr har inte Twitter lyckats att återställa mitt kontos synlighet i sökningar vilket innebär att det för mig rent praktiskt är meningslöst att använda hashtags etc. Dock gör jag det ändå – för personer i mitt nätverk kan då se vad det är jag skriver om.

Tyvärr är Twitter precis som Google i princip omöjliga att komma till tals med när det gäller supportärenden. Jag håller därför på att fundera om jag ska flytta över till ett nytt konto vilket är mycket tråkigt då @deeped är ett gammalt konto med rejält många followers, rejält många tweets och helt enkelt: det är ju jag…

twitter091120

En annan som har problem med olika delar av sitt Twitterflöde är ”Queen of conference-twittering” Brit Stakston som sedan första gången hon blev blockad av Twitter inte fått sin tweetsräknare att fungera – för ingen som följer henne kan tro att hon bara har skrivit 6222 tweets :).

Diskussionen om listor (du hittar mina listor här) såväl som om Twitters egna retweeting funktion pågår och det är intressant hur Twitter har förändrats så pass att ”vanan” satt in: dvs att en förändring ger alltid negativ feedback eftersom det förändrar något användare är vana vid.

Det som händer är att Twitter plötsligt valt att utveckla sin webbplats – tjänstens användargränssnitt och funktionalitet har tidigare stått tillbaka för att låta API göra jobbet och lämna över utveckling av användargränssnitt och utvecklad användarfunktionalitet till användare och applikationsutvecklare.

Varför? Sannolikt beror det på två saker: dels att Twitter måste hitta sätt att framöver kapitalisera på tjänsten, och det innebär idag att man måste börja bygga från den enda plattform som inte någon tredjepartstillverkare redan ”äger”: webbgränssnitten. Vidare har det med största sannolikhet med det faktum att både Google och Bing har börjat att indexera alla tweets, vilket fr a när det gäller retweet-funktionen innebär ett behov av att rensa upp i flödet.