Kategorier
Kommenterat

Kortbloggat:Digitalpr.se-2009/11/19

 • "Ställ högre krav på PR-branschens tekniska kompetens" – Dagens Media
 • Allvarligt känns det lite underligt. För egen del känner jag mig inte speciellt träffad: jag har både teknisk och kommunikativ kompetens :). Men när Pallin skriver ”låta kunden Twittra…” så börjar jag fundera vad han egentligen tänker om sociala medier. Det är ju just kunden som ska vara den som konverserar? Och det är knappast den tekniska kompetensen som saknas utan insikten om att koppla ihop alla sladdar i marknadsmixen, att pedagogiska skapa engagemang och kunskap om sociala medier hos kunden liksom att kunna hjälpa kunden både med det strategiska planeringsarbetet, det taktiska policyarbetet och coacha i det operativa arbetet. Teknik går alltid att köpa från de som kan det – men pr-branschens viktigaste utmaning ligger i att vara pedagoger, engagerare och coacher.

 • The Death Of The Blog Post – Smashing Magazine
 • Content har varit kung. Men onekligen försöker kreatörerna återta lite av sin falnande stjärna. och varför inte – skapa snygga saker är alltid värdefullt.

 • Seeing the Trees in the Social Media Forest – Servant of Chaos
 • Branding är ett maraton. Mycket bra sagt.

 • Guerrilla Marketing trends & tips for 2010 | Guerrilla Freelancing
 • Vet inte men det mesta känns mer som konversationmarketing, social media och viralt tänkande. Så mycket gerilla vet jag inte om det var.

 • Gowalla vs. FourSquare: Who Will Win?
 • Det står en fight mellan två olika geo-tagg-appar just nu: Gowalla vs FourSquare. Fördel Gowalla: du gör själv dina spots. FourSquare bygger på befintligt taggade platser. Själv kör jag Gowalla och det är kul. Och onekligen blir det nyttigt om man kommer till en ny plats och kan leta utifrån de teman som finns när det gäller restauranger mm. Helt enkelt är det UGC-möjligheten till att skapa ett första steg mot en augmented reality.

 • Twitter And Facebook Turn Everyone Into An Affiliate Marketer
 • Låååååååååååååååång text om hur sociala nätverk nu blir affiliatenätverk. Det intressanta i längden är också diskussionen om en virtual currency utifrån Facebook. Jag menar att det är den stora möjligheten när det gäller att utveckla mikrobetalningar.

 • Ultimate resources for learning HTML5 | blogfreakz.com
 • Om HTML5. Spännande läsning.

 • YouTube – Kommentar till Sveriges Annonsörförening
 • Ronnestam har diskuterat Annonsörsföreningens uttalande om att det inte finns några bra rådgivare inom internet för deras medlemmar. Något jag tidigare tyckt till om.

 • ”Det finns inte tillräckligt bra internetkonsulter”
 • Nähänä.

 • En annan sida: Vad säger statusraden om dig egentligen?
 • Oerhört roande om statusuppdateringar och typer :). Petra Jankov P är briljant!

 • JMW Kommunikation » Att mäta sociala medier en del av strategin
 • Jag skriver om mätning och sociala medier på JMW.se idag.

 • Metro – Farmville flyr Facebook – stäms av arga spelare
 • Metro får det att låta värre än det är: Farmville väljer en annan distributionsform för sitt spel men kommer fortfarande bygga på att man spelar inuti Facebook. Anledningen är att Zynga inte vill ändra sina sätt att hantera annonsering och den minst sagt lätt etiskt ifrågasatta test-mot-pengarstrategin som fått mycket uppmärksamhet de senaste veckorna.

 • Social Media Pressroom Theme WordPress, Social Media Newsroom Template
 • Ptjaa, varför inte? Men jag tror att det behövs lite mer än att använda ett default-tema för att lyfta.