Kategorier
Kommenterat

Kortbloggat:Digitalpr.se-2009/11/18

 • Detta förbannade blogghat!
 • Så bra av Drottningen. Att trad media fortfarande orkar.

 • Därför slutar KB spara svenska webbsidor
 • Det här är sorgligt.

 • Borde företag blocka Facebook?
 • Mycket bra argument.

 • Don’t make me a target
 • ”Foursquare is to Brightkite what Twitter was to Jaiku”.

 • The death of the URL
 • Mycket lång och mycket skrämmande listning av bevis för inte bara en möjlig avrättning av URL-en som grund för att röra sig på nätet utan också en bild av en möjlig framtid där vi ser hur tjänsterna bygger in ett urval av nätet. Walled in-surf, precis som på nittiotalet med AOL och andra ISPer som tvingade en att starta på sin portal där deras urval styrde. Konformering av nätet, innehållet styrs och allt blir mer likt ett kabel-internet

 • Yahoo! Pulls Plug on GeoCities, Erases Internet History
 • Gammalt men det är onekligen både sorgligt och lite ruskigt att en del av vår historia enkelt kan raderas. I ljuset ab diskussioner om k-märkning av domäner och att se till att gammal content finns tillgängligt så kan man fråga sig vad företagen faktiskt har för ansvar.

 • YouTube Effect: Making Money from Viral Videos
 • Det ger egentligen inga tips hur man faktiskt kan göra. Men det visar att det går. Dock: 3 miljoner träffar ger inte många korvören. Så precis som det visar sig: handlar om att handla snabbt och tänka lateralt.

 • Här avslöjas allt från inbrottsjuvar till nakenbadare
 • Kul att plocka in alla märkliga bilder som fastnar i Google Streetview.