Kategorier
Allmänt Plattformar Sociala medier

500 miljoner användare på Facebook

var vi där. En halv miljard användare globalt på Facebook. Visst kan vissa fortfarande hävda att ”men hallå det är ju bara sju procent”. Well – sju procent av världens befolkning använder en och samma plattform och utvecklingen har skett sedan 2007 när Facebook blev öppet för alla.

Samtidigt har vi bara sett början på utvecklingen. 500 miljoner användare innebär att Facebook knappast kommer att försvinna i första taget. Många har påpekat att själva ökningen avstannat – men den har varit oerhörd bara det senaste året. Det handlar om att Facebook helt enkelt mättats. För nu. Självklart vet vi att det kan gå fort och många söker att på olika sätt försöka att stjäla Facebooks användarbas, eller åtminstone tugga lite på kakan: antingen utifrån en vilja att skapa något som bygger på open source och säkrare personlig integritet eller helt enkelt för att ta än mer av kunskapen om användarna för att kunna sälja den kunskapen vidare.

Många människor investerar tid och relationer i plattformen, företag börjar att förstå att man måste investera tid för att få mer tillbaka. Facebook stärker sin utveckling även på den mobila webben (trots att deras Iphoneapp suger) och Facebook blir mer och mer en självklar del av ganska många människors vardagsliv (läs Telegraphs jämförelse mellan olika plattformar)

Den stora faran för Facebook är uppenbarligen inte frågorna om den personliga integriteten – den diskussionen har falnat och Facebook lyckades rida ut den relativt väl. Däremot handlar det om hur man rent generellt hanterar konsumentupplevelsen. Om Facebook halkar efter där kommer det här vara den sista milstolpen de firar.