Kategorier
Allmänt Deepedition DigitalPR Socialbydefault

Social by default – fem år men nu ett nytt annorlunda

Det här är inte ett slut, utan snarare ett annorlunda nytt. Social by default förändras i grunden under hösten. Precis som Snapchat, precis som Pinterest. Vi gör som många andra: vi pivoterar Social by default från en sak till en lite annan.

Lyssna gärna på vår podcast om det.

Nedan är en TL;DR för de som inte orkar lyssna.

Allt började egentligen någon gång under våren 2010 med att Sarah började stalka Deeped på Twitter. Hoppa nu fram i tiden 18 mån.

För fem och ett halvt år sen började två relativt nyfunna vänner som delade samma passion att föreläsa ihop om sociala medier. Det ena ledde till det andra och vi fick förfrågningar om att hjälpa till med att utveckla strategiskt tänkande runt sociala medier. Vi insåg att det var dags att försöka jobba ihop ännu mer och konceptet Social by default föddes, ett samarbete mellan våra företag men framförallt ett samarbete mellan två bästa vänner som på ett unikt sätt kompletterade varandra i kunskap och intresse. Deeped kanske är den som gillar boxar och pilar mest av oss medan Sarah är mer detaljinriktad och lösningsfokuserad. Tillsammans blev vi inte summan av två utan helt enkelt mycket mer.

Vi har haft fantastiska år, fått möta så många underbara uppdragsgivare, haft så många intressanta personer som lyssnat på våra föreläsningar och fått umgås med alla de som gått våra kurser på Berghs. Vi har vuxit ihop och idag händer det ofta att vi avslutar varandras tankebanor då vi helt enkelt vet vad den andra kommer att säga.

Det som sker nu är att vi tar med oss allt det här och går in i en ny fas, samtidigt som vi delvis går åt skilda håll.

  • Sarah kommer framöver att arbeta på SKF inom corporate communication som strategiskt ansvarig för SKFs globala sociala medienärvaro.
  • Deeped kommer att fortsätta att utveckla digitala varumärken, sociala mediestrategier och digital PR tillsammans med JMWGolin.

Men bara för att vi går åt olika håll så innebär det inte att Social by default är över. Vi är alldeles för bra vänner, trivs alldeles för bra ihop och känner varandra allt för väl för att bara låta det här ta slut. Dessutom vore det synd, för när vi två väl kommer igång och börjar diskutera och analysera utvecklingen av sociala medier och digital kommunikation så finns det aldrig något perspektiv som inte gås igenom. Så därför kommer Social by default genom det här bli vår gemensamma plattform. Vi kommer fortsätta att ha kurser på Berghs om att “Bygga varumärken i sociala medier”, vi kommer göra en del gemensamma större grejer (i höst två dagar på Internetdagarna) och om efterfrågan finns och möjligheten ges även hålla vissa större gemensamma föreläsningar ihop.

Självklart kommer vi även att fortsätta med vår podcast Social by default och då med ännu mer spännvidd och ytterligare perspektiv adderade.  

Följ oss vidare tillsammans och var för sig. Sarah hittas som @sanasilb så gott som överallt och Deeped är ju såklart @deeped överallt. Socialbydefault finns på både Instagram och Facebook och vår podcast kommer fortsätta att finnas på podcast.socialbydefault.se.

Tack Knowit Experience & United Power för att ni gjorde detta möjligt.