Kategorier
Intervju

Magine – en evolution av TV och revolution mobilt

På årets SIME hade jag möjlighet att intervjua Erik Wikström som är VD för Magine: ett nytt sätt att titta på TV i mobila gadgets. De samlar ihop mängder av kanaler och du kan enkelt titta både på det som sänds just nu utan att behöva byta app men också enkelt kunna gå sju dagar bakåt och ta igen det du missat. Jardenberg gjorde en tidig genomgång av hur den första versionen fungerar. Den nya ännu inte släppta versionen är ännu mer utvecklad där ett navigationsval består av bilder av programmen vilket kommer göra tjänsten till barnens absoluta favorit.

Jag tycker att Magine är en idé som visar hur utveckling kan gå snabbare då det är en logisk evolution av hur TV fungerar istället för att försöka göra för mycket disruptiv revolution. Det jag saknar är en integration för delning eller möjligheten att titta på samma program tillsammans ungefär som Spotify har. Men jag antar att det kommer.

Tjänsten är nu i closed beta vilket innebär att de dels inte har alla kanaler och du kan antingen be att få en invite från Magine eller få en av de som har några över.

Jag har av en händelse ett antal invites till tjänsten. Berätta vad du tänker om Magine som idé och en mailadress så kommer jag att skicka ut de tio stycken jag har att tillgå.