Kategorier
Konferens

Deeped på #webbdagarna – alla filmer och resten

The universe and Petter Karlsson

Jag gillar konferenser som vågar ta höjd. Vågar mixa visionärer med blue collar digital workers. Det tycker jag både The Conference och Internetworlds Webbdagarna gör. Lite olika fokus på dem båda men Webbdagarna i Göteborg var riktigt riktigt bra. Även om jag spenderade en del tid på scen och kan tyckas tala lite i egen sak, så kan jag ändå säga att det var rakt igenom hög kvalitet. Det som brukar vara svårast är att få till riktigt bra breakout-sessions, de mindre spåren som delas upp i olika segment. Min kritik mot The Conference var att oerhört många av dessa sessioner var rena företagspresentationer som var måttligt spännande. Jag skrev om mina inputs om The Conference tidigare. På Webbdagarna var det ytterst få såna – de jag såg var befriade från det. Visst var det lite lägre intressekoefficient på exempelvis Facebooks säljpitch och IBMs försök att sälja in en ny marknadsteoretisk modell från stora scenen.

Det var helt enkelt riktigt riktigt bra webbdagar. Tack hela gänget bakom det.

Welcome to mainstream

Jag har tidigare lagt upp min session inklusive manus om What’s Cooking 2012 under sociala medie-spåret. Kolla den gärna.

Sen hade jag äran att få intervjua Maria Ziv på Visit Sweden om @sweden-konceptet (som jag tidigare skrivit om)

Uppdatering: här finns Rotationcurators som samlar alla de konton som startat efter att Sverige byggde konceptet om Curators of Sweden.

Efter att @andreassjostrom fullkomligt rockat alla så tog jag och chefredaktör Magnus Höij och försökte sammanfatta några frågor som inte hanns med på så många andra ställen:

Webbdagarna bjuder alla att se det som skedde på huvudscen och på ett av spåren och allt finns på deras Youtube-kanal. Mina tips är Anders Sjöströms om mobil utveckling och rockband, Stefan Hyttfors om affärsutveckling i en disruptiv värld, Sarah Larsson Bernhardt om Pinterest (med manus upplagt på nätet), självklart också Isabella Löwengrip som nog förändrade bilden av sig själv hos många.

Allt som Internetworld livebloggade kan du läsa på deras sajt.

Deeped, Maria Ziv och Colbert

Uppdatering: Victoria Ahlén och Sara Johansson gjorde lite intervjuer också. Här finns min:

Vill du se mina bilder så kolla in mitt Flickr-set.