Kategorier
Allmänt Uppdrag

Falun 2015 – VM-logotypen är här

Logotyp för Falun 2015
Falun 2015

Idag lanseras logotypen för Skid-VM i Falun 2015. Spännande arbete där United Power gjort logotyp, manér och grafisk identitet. Så här beskriver vi logotypen:

Penseldraget. Genialiskt enkelt, ändå så omfångsrikt, levande och lekfullt. Logotypen för Skid-VM 2015 Falun införlivar den unika industrihistorien och skapandekraften, rödfärgen, innovationerna och nytänkandet som karaktäriserar Falun, Dalarna och Sverige. Aldrig statiskt och stelbent, alltid i rörelse med en unik personlighet och energin riktad framåt – bortom gårdagen.
Backhoppningsbackarna vid Lugnets Riksskidstadion är en stark symbol för Falun, Dalarna och nordisk skidåkning. Med de karaktäristiska formerna utgör de ett publikdrivande landmärke – en naturlig samlingspunkt där människor knyter nya kontakter och vänskapsband. Något som stämmer väl överens för ett Skid-VM bortom alla förväntningar.

Den kraftfulla rödorange färgen speglar den glöd, värme och passion för vintersport som finns i Dalarna och Sverige. Samtidigt sänder den tydliga signaler om nutid och dåtid med den rika naturen, kulturen och industrihistorien i Falun och Dalarna. Från Falu Gruva och Carl Larsson till den moderna industrin och företagen som utvecklar regionen vidare. Den himmelsblå färgen symboliserar kyla och snö, luften och den gnistrande känsla som kommer genomsyra Skid-VM 2015 – ett mästerskap bortom alla förväntningar.

Kolla också in filmen som gjorts för logotypen:

Läs mer om VM på sajten Falun2015.com och om Beyond Skiing som står bakom arbetet inför 2015.