Kategorier
Kommenterat

Deepedition DigitalPR [2011/04/25]

Det har varit lite lågvatten för att spara ner korta blänkare. De här kanske inte är helt färska heller. Men ni får hålla till godo med det just nu. :)
 1. Twitter Tests Geotargeted Tweets, Ad Revs May Hit $250M By ’12 03/28/2011
 2. Localisation localisation localisation för att travestera en känd VDs inledande ord på en konferens. Lokala marknader kommer behövas för att faktiskt lyckas med sin affärsmodell.

 3. LocalResponse Taps the Social Web to Help Businesses Draw Customers – NYTimes.com
 4. Spännande tjänst men nyttan på svensk mark är minimal eftersom vi ännu har ett Facebookanvändande som är mycket stort men begränsat Twitteranvändning.

 5. Facebook’s Like Button Turns One
 6. En kvarts miljon använder social plugins på externa sajter. Det är grymma siffror. Ett år sedan open graph api släpptes.

 7. Dropbox Hits 25 Millions Users, 200 Million Files Per Day
 8. En av de tjänster som man inte längre kan leva utan. Fördelen ligger i att filerna redan finns nedladdade när man behöver dem men också tillgängliga och delbara via molnet.

 9. Best Practices for Enterprise Social Networking
 10. Grundläggande idéer för att skapa ett socialt intranät inom enterprise. Jag får ofta frågan om hur man jobbar med B2B inom sociala medier – och ett av grundsvaren är kanske snarare att det många gånger handlar om det interna: att börja där.

 11. Rosenbads spinndoktor
 12. Per Schlingmann är mycket diplomatisk men driver ett antal teser som jag och @britstakston sagt i flera år när det gäller politik och sociala medier. Vår bild av sociala medier som ett torgmöte på digital kullersten håller sig ännu. Intervjun visar också på ett markant sätt hur #journalistrollen förändras snabbt.

 13. Är bara en av 20 iPadägare kvinnor? Knappast.
 14. Kunde inte sagt det bättre själv. Och jag tycker det är märkligt att personerna bakom uppsatsen inte är mer noggranna när de skriver sitt pressmeddelande: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kth/pressrelease/view/haer-aer-sveriges-stoersta-ipad-undersoekning-618422
  Det här är inte någon bra vetenskap – och urusel journalistik som hoppar på hypen istället för att faktiskt försöka titta på själva fenomenet nyktert och intressant.

 15. Most Marketers Plan to Increase Social Media Spend This Year [STUDY]
 16. De senaste åren har marknadsförare sagt att de ska öka sin budget i sociala medier. Skillnaderna i år är hur många som ser sociala medier som mycket viktiga för att nå målen – och det faktum att vi redan idag ser en hel del bra budgetar för sociala medier – och en ökning med tio procent handlar om en hel del pengar.

 17. Snooping: It’s not a crime, it’s a feature
 18. Appar som lyssnar är det nyaste. Ännu ett pussel när det gäller personlig integritet. Color, som buzzats rejält är en av de appar som använder sig av mikrofonen och avancerad ljudanalys för att avgöra vem som är i rummet och på så sätt ställa in sig att använda rätt del av det sociala nätverket.

 19. The Android Explosion: How Google’s Freewheeling Ecosytem Threatens the iPhone | Magazine
 20. En bra story. Helt enkelt.

 21. Facebook advertising: Facebook prepares to cash in on users’ data – latimes.com
 22. Jag kan inte låta bli att fundera över om folk ibland inte riktigt förstår varför saker sker? Ok, Facebook jobbar med targetting – det har vi marknadsförare gjort i alla år. Facebook använder den data som finns – men inte till att förstöra utan för att faktiskt skapa reklam som är mycket mer relevant för mig som individ. Istället för helt irrelevanta annonser så är det något som faktiskt kan intressera mig eftersom det är i min intressesfär. Är det verkligen så fel? Hur har man tänkt att ett socialt nätverk annars ska fungera? Annonsfritt?
  Tycker någon någon gång borde vända på kakan: är det bättre att annonser sker helt random?

 23. The Evolution of Web Design Infographic
 24. Vackert och informativt. Vår historia i små cirklar.

 25. Jag skrev annonsen i någon slags livsbejakande furioso.jpeg (468×631)
 26. väl värt sitt pris

 27. Shawn Fanning And Sean Parker Are Back With An Ambitious New Project; Investors Abound
 28. Onekligen ”live” är intressant. Och Bambuser är live :) – sen är väl Shawn och Sean lite som Jobs: en smula mytiska.

 29. #twitterakuten
 30. Även om Twitter själva börjar att gå mot ett mer corporate-läge där användarna inte längre är medskapare som förr så fortsätter nya idéer dyka upp och möjligheter utvecklas. Det här är den senaste idén: att samla frågor om twitter under en hashtag. Bra idé.

 31. Resumé: ”Reklam kostar mer än det smakar”
 32. Jahaja. Hoppas att Hemtex har en marknadschef som är något mer insiktsfull.

 33. What’s About To Happen at Adweek
 34. Stort och delvis sorgesamt. Brandweek har varit en bra tillgång men nu så verkar det bli Resumé på speed. Å andra sidan är det ett typiskt exempel på hur andra snabbare konkurrenter nu tar över på den digitala banan. Konvergens blir ett överlevnadstrick. Breddning av de gamla medierna en nödvändighet.

 35. SJF:s styrelse tycker nätartikel ska ha straffavgift
 36. Herregud… det går inte att säga något annat… man blir fan mållös…

 37. Soundcloud: ”Vi skriver internethistoria”
 38. Oerhört kul att de uppmärksammas. Vill ni höra det jag gjort genom åren så finns det här: http://soundcloud.com/deeped

 39. The Beautiful Human Race · For open minds and loving hearts
 40. Min fd kollega Mencák har ett nytt projekt på gång och jag tycker det är riktigt cool.