Kategorier
Kommenterat

Strandh DigitalPR omvärldskoll [2011/01/14]

 1. Why Is Quora Exploding? – MarketShare – Advertising marketing & media – Forbes
 2. Jag citerar sluttampen: ”The advantage today when building a brand is one must really understand all aspects of the social-business-marketing-movement. The entire experience. This is why Quora is exploding.” Yepp. Och att delta.

 3. Let’s Talk about Quora
 4. Quora – Kety E förklarar sin kärlek och försöker beskriva tjänsten.

 5. Add Quora to your list of high-value social sites
 6. @shelholtz har skrivit en bra text om Quora som delvis tar upp de aspekter jag hade tänkt skriva utifrån Wikipedia 10 år och utvecklingen av nätverk som inte handlar om att umgås och berätta vad man gör, var man är eller vem man är utan – kunskapsdelning. Läs den här texten, klicka på fr a Scobles länkar också.

 7. Integrated Communication and Advertising From A Digital Perspective — Blog of Ronnestam
 8. Det är en riktigt bra post. Inget som flera av oss inte sagt länge men @ronnestam sätter ihop det snyggt och smart. Bra läsning för den som ännu inte riktigt greppat social branding.

 9. Köttiga möten eller ingen kontakt alls?
 10. En mycket bra text om den lilla backlash som just nu sker inom tyckarmedia runt sociala medier. Den är knappast något att oroa sig för men den är intressant – är det ”gammelmedias” sista försök till strid eller bara två trötta åsiktsmaskiner som försöker skapa synlighet i en disrupterad värld?

 11. Wikifloppen
 12. Hade tänkt att dagen till ära skriva en bloggpost om att sociala medier skapar möjlighet inte bara till att vara social utan också att alla kan dela sin kunskap utifrån att Wikipedia firar tio år. Men @emanuelkarlstens postning från festen gjorde att jag kom av mig. Tråkigt och blekt – och onekligen så att Wikipedia står inför ett vägval om att stejta upp sig eller dö. Fr a så kommer nu Quora och andra liknande tjänster (Facebook Questions är på väg) som kan komma att utmana med nya sociala delar som Wikipedia saknar. För att dela kunskap vill vi människor göra – frågan är bara hur vi väljer att göra det.

 13. PSP2 lika kraftfull som Playstation 3 | Spela | Nöjesbladet | Aftonbladet
 14. Sony försöker göra en N-Gage? En bärbar spelkonsol med telefon. Jag tror dock att det är rätt att inte försöka att konkurrera med applikationsdrivna iOS-spel utan att satsa på hardcoregaming. Det intressanta är det som inte pratas om: hur social kommer konsolen vara?

 15. Ny milstolpe för "Farmville"-skaparna
 16. Fullständigt galna siffror men inte förvånande.

 17. Twitter har rätt dina uppgifter
 18. Och? Detsamma gäller varje tjänst som du kan tänka dig. Det sista – att kunna sälja – bygger helt enkelt på att det annars blir omöjligt att göra exit. Om vi ponerar att Google skulle köpa Twitter så skulle det, utan den delen av EULA, innebära att Twitter måste ta bort alla användare (och alla användares innehåll) innan man ger köparen tillgång till tjänsten.

  Borde det inte finnas lite tanke och research hos journalister?

 19. Five Ways To Improve Online Influence Measures
 20. Mycket matnyttig text om influence. Jag kan tycka att Twitter har en exponentiellt för hög del av alla diskussioner om influence. Varför? För att det varit lätt att mäta genom öppna api.

 21. What should Google do to completely overhaul its social strategy? – Quora
 22. Förutom att Stowe ibland blir lite väl intellektuellt högfärdig så är det här mycket bra. Jag fattar inte varför Google skulle satsa på att bygga nya sociala tjänster – istället handlar det om att bygga det man kan. Vidare tror jag efter CES att Chrome OS är dött. Tittar man på olika koncept som lanserades där handlar det snarare om att bygga med mobilen som bas – inte datorn.

 23. Ideas On A Physical Feedback Loop For Enhancing Creativity — Doktor Spinn
 24. Underbar text om att kreativitet behövs i PR. Jag kan säga att jag tror att det kanske är än viktigare inom PR. Dock – det kan inte finnas kreativitet utan bakgrundskunskap: som planner bygger man plattformen, ramverket för kreativiteten. Bygger man det bra så blir det hjälp för kreativa processer som för det hela vidare – gör man det dåligt (för snävt, för vagt, för abstrakt) skapar man kedjor och regler för kreativiteten.

 25. Youtube Movie – The Video Website ('Social Network' Parody)
 26. Den här är lite rolig faktiskt :)

 27. Should I work for Free?
 28. Briljant.

 29. "Dagstidningsbranschen kan inte blunda"
 30. Det här är stort om det stämmer över tid. Och det borde stressa övriga mediahus en hel del: vad har man gjort för fel?

 31. IT & Etik.: Sociala medier-who cares?
 32. Bra av @svardhagen. Sen är det viktigt att inse att Internet inte är socialt per se: det går (ännu inte) att jämställa sociala medier med internet. Dels handlar det om att det blir som att jämställa en väg med en bil, dels att missa hur stort internet ändå är.

 33. Why You Should Never Search For Free WordPress Themes in Google or Anywhere Else – WordPress, Multisite and BuddyPress plugins, themes, news and help – WPMU.org
 34. WordPress är den största enklare cms-plattformen idag. Självklart innebär det att ljusskygga individer utnyttjar möjligheten att få ut sina länkar, sprida elak kod etc. Siobhan Ambrose har gjort ett litet nedslag i gratisträsket. (via @tkj)

 35. Privacy 101 or Why You Should Not Use iPhone App Viber | Agmon Dot Com
 36. Ruggans.

 37. Citizen Media Watch says goodbye and hello
 38. En megapostning med gamla CMW-postningar. Tack.

 39. A new look for Google Translate for Android
 40. Håller Google på att göra esperanto om intet? Typ. Google Translate for Android är åtminstone ett steg åt det hållet genom att arbeta både med voice to text och realtidsöversättning. Det intressanta är den tidiga versionen av översättning i konversationer: i sin slutliga form kommer det göra det ointressant med olika språk.
  Det man då (som teolog jag är) funderar över: är det här Babylon?