Kategorier
Konferens Sociala medier

Annorlunda seminarier

Idag har jag varit på konferensen Image and sounds in contemporary culture och pratat sociala medier. På ett kul och för mig annorlunda sätt. Dels var jag med på ett seminarium som var ett samtal mellan mig, Jan Svärdhagen som är utvecklingsledare för Dalarnas högskolas satsning på IT-pedagogik. Det blev ett spännande samtal och mina slides hoppade jag ganska snabbt. Istället blev det frågor om allt från sociala mediers påverkan på demokrati till vad de kommer vara om fem år. Inspirerande och helt klart skulle vi kunnat hålla på bra länge till.

Andra sessionen var om politik och sociala medier där @nikiwesterberg från Folkpartiet utfrågades av några studenter som skrivit en uppsats om FPs och MPs arbete med sociala medier under valet, @annikabeijbom berättade kort om Politik 2.0, @britstakstons bok, och hur den kom till. Själv fick jag inleda med att på en tjugo minuter prata sociala medier generellt. Jag valde att prata om grundläggande logik, vad som händer och kommer att hända i stora drag. Jag hade oerhört kul och jag hoppas att de som lyssnade fick en bild av att sociala medier inte i sig är det som skapar förändringen utan bara är en av flera parametrar som gör det hela till ett paradigmskifte.

Nedan är mina slides:

Isc2

View more presentations from deeped.