Kategorier
Kommenterat

DigitalPR omvärldskollar [2010/10/17]

 • John Sculley On Steve Jobs, The Full Interview Transcript
 • Mer söndagsläsning och mer att förstå ett fenomen. Precis som med Bogusky nedan.

 • Lies, Damned Lies, and Medical Science
 • Lååång text som verkligen är intressant utifrån frågan: vad är statistik. Istället för att fundera över ”är siffrorna sanna” måste man titta på ”vad är det som mäts”.

 • 20 things I have noticed
 • @mpawlo om entreprenörskap. Mycket bra. En pusselbit till när det gäller att ändå definiera entreprenörskap. Själv funderar jag ständigt om jag är det eller vad det är jag håller på att bygga. Handlar entreprenörskap alltid om att starta något eller om att jobba med det man verkligen tror på? Jag vet inte – vad tycker ni?

 • Trollen härskar i nätets utmarker
 • I min bok har Sydsvenskans journalist fått troll-termen lite om bakfoten men det är självklart en intressant artikel. Dock kan man tycka att en enda källa som får stå oemotsagd snarare blir bloggande än journalistik…

 • I reklamen skriker kvinnan av lycka – för att det kommit ut en ny sorts tampong
 • Ok. Om vi bortser från just den mer fördjupade genusdiskursen som är viktig också men som alla andra diskuterar minst lika bra så skulle jag vilja påstå att reklam många gånger är så dålig och fördummande på grund av att man har fel ingång när man tittar på målgrupp. Inriktningen är ”vilka ska vi nå” istället för ”vilka skulle vara intresserade av att lyssna, vilka har behovet som vår produkt/tjänst fyller och vad vill de veta”.

 • Vad ska vi göra åt det som hände på Flashback?
 • Jag har av olika anledningar valt att inte kommentera den senaste tiden diskussion runt självmordet som kopplades ihop med Flashback. Det finns för många fallgropar och andra har fallit i dem alla.
  En som inte faller i några är Elsa Dunkels som i den här gästbloggen på Cybernormer klart och tydligt visar på hur internetkopplingen helt överskuggat andra mycket viktigare frågor i frågan om självmord.
  Själv fascinerades jag av gårdagens Debatt där en far i direktsändning satt och förklarade att han minsann skulle göra saker med en person som stött hans son till självmord som skulle göra att ”han för alltid mindes och tänkte på vad han gjort”. Ingen verkar notera att det är ett uttalat hot om våld mot person. Det accepteras eftersom det är i ett media som anses vara ”kontrollerat” till skillnad mot internet.

 • Twitter vs. Facebook
 • Vackert @anjogbg.

 • Gammal kärlek rostar aldrig |
 • Sulo berättar historien om Loopia. Den riktiga.

 • Alex Bogusky, Advertising's Elvis, Tells Fast Company Why He Quit MDC and the Ad Biz
 • Det här har jag sparat som helgläsning men fick tipset av @viktoriansk som läst och fascinerats.

 • Hemligt uppdrag
 • Om man vill ha ett exempel på hur en blogg kan användas för att visa på vikten av ett företags, en organisations arbete så är UD-bloggen mycket bra.