Kategorier
Analys Sociala medier

I Almedalen

Ni kanske undrar varför det inte kommer några omvärldsbevakningar. Handlar helt enkelt om att jag är i Almedalen och jobbar med Sociala medieakuten för JMW. Kolla oss live varje morgon kl 8.30.

Vad händer i Almedalen då? Well. Det är våldsamt mycket folk och relativt lite fart på partiernas egna digitala platser. Vi följer allt som händer och gör analyser i våra direktsändningar och kommer att sedan skriva diverse analyser och lära oss av det.

Min snabba analys är att det i Almedalen lätt blir så att alla är analoga och möts direkt  –  och det då är lätt att glömma bort att kommunicera digitalt. Baksidan med det handlar om att man då tappar såväl momentum och möjligheten att bygga på sin distribuerade närvaro. Fokus blir lätt i Almedalen, här på ön blir en egen ekosfär. Baksidan med det är att man då lämnar över tolkningsföreträdet till vanliga traditionella medier respektive de opinionsbildare som jobbar vidare även på de digitala platserna.

Uppdatering: Ett av mina jobb är att tillsammans med redaktionen titta på vad som händer – fr a runt partierna och sociala medier. Läs Jockes bloggpost runt hur vi tittar på partiledarnas närvaro och buzz i sociala medier just nu.