Kategorier
Kommenterat

DigitalPR omvärldsanalyserar [2010/05/23]

 • Tragedy in Detroit, With Reality TV Crew in Tow
 • Vad påverkar – media eller professionella poliser. Intressant diskussion runt reality-TVs eventuella påverkan på hur poliser hanterar sitt arbete ifall de har ett kamerateam med sig. Det här är enkelt att flytta över till sociala medie-scenen: blir nyheter och händelser annorlunda när man vet att det hela tiden kan komma att beskrivas i realtid och i bloggar?

 • Allvarligt talat: känner inte Lena Forsman (c) igen Chanels … on Twitpic
 • Men herregud… Hur tänkte Gabor P här? Det här skulle de ju stämmas tillbaka till stenåldern på…

 • Youtube stoppar nakenfilmen
 • Oerhört sorgligt att Google och Facebook väljer att vara så försiktiga. problemet visar också hur webbutveckling måste vara mycket mer flexibel. Filmen finns inte att se någonstans eftersom man valt att öra en rätt så statisk sida.

 • Det offentliga klassrummet!
 • Oerhört spännande tanke runt transparens som en egen motor för förändring och förbättring. När pedagogiken bli offentlig(are) skapas större möjligheter till input och det hela kan utvecklas till en svärmmetodik som sträcker sig långt utanför klassrummet. Det intressanta blir att tänka in det i andra sammanhang: styrelsemötet som är öppet och diskuteras vidare av såväl kunder, konkurrenter som personer utan någon annan koppling än ett plötsligt intresse. Den kreativa processen som öppen process vilket ger möjlighet till nya kunskaper om målgruppen. Det som i grunden det handlar om är dock stora och svåra beslut som kräver mycket mod: en ny syn på konkurrens, på samarbete och fr a – att ingen längre kan äga information.

 • Jeff Jarvis föreläser om föreläsning
 • oerhört spännande och utmanande även för oss som föreläser: tänk om man kunde se till att personer man ska föreläsa för sett föreläsningen innan och man kan gå in på the nitty gritty. Å andra sidan: en föreläsning skapar frågor ad hoc och det innebär ett värde.

 • Om konsten att visa vad ett problem är
 • All innovation utgår från förståelsen av ett problem: algoritmen är mindre intressant än tanken ”hur lång tid tar det och hur kan man göra det bättre/roligare/på ett annat sätt”.

 • Taking advantage of Windows Azure Storage from PHP: example with a WordPress plugin
 • WordPress går till Azure och kan nu köras på Windows SQL. (ja jag jobbar med MS :))

 • Apple Cancels "Get a Mac" Ads
 • Jag vet inte – jag fastnade aldrig för dem.

 • Pac-Man 30th anniversary marked by Google Doodle – Telegraph
 • Det här är faktiskt riktigt cool. Spela Pac Man på Google.com. There’s probably more to come när det gäller interaktivitet i headern.

 • Stockholm Nightowls – A late night co-working club.
 • snacka om ett event som passar mig :)

 • 10 råd till alla som arbetar med webb
 • Amen

 • Partitest som upprör
 • Spännande notering.

 • Facebooksida med Muhammedteckningar nedsläckt
 • Gissar att Facebook använt sin TOS för det här. Pages är också speciellt inriktade på brands. Problemet är att Facebook då måste vara konsekventa. Problemet är att det är såna här censoriska tilltag som kan komma att erodera Facebook.

 • Facebook Protest
 • Jag kommer på att jag inte skrivit om det här. I ljuset av att vi snart är en halv miljard som finns på Facebook känns det som rätt få som är fans för det här. Vidare: att säga att det är marknadsförarna som är Facebooks kunder och inte användarna är huvudlöst: finns ingen plattform som gör det så svårt för marknadsförare som Facebook – deras advertising-TOS är riktigt fientlig i vissa fall.

 • Crowdsourced Charity Hack
 • Smartaste kvinnorna samlas för att skapa något bra. Oerhört häftigt! Geek Girl är extremt häftig tanke.