Kategorier
Branding

Logotyper och att våga gå utanför

Jag skulle kunna skriva en ganska lång harang om logotyper men just nu sitter jag med mycket jobb så jag gör bara en kort notering.

Igår när jag satt på Palladium kom Vendela och visade en gigantisk brandbook som måste kostat oerhörda mängder att ta fram. I en sån är självklart precis allt reglerat, varenda lite punkt, linje och avstånd finns bestämt. Varumärket blir logotypen snarare än att logotypen bara blir igenkänningsmärke för en mängd värden.

På kvällen satt jag sedan och spelade Pac-Man på Google.com – inuti Googles logotype.

Två skilda sätt att förhålla sig till logotypen som onekligen kan diskuteras.

Själv lutar jag mer och mer åt det senare: om inte logotypen blir ett mausoleum utan genom att om och om igen låta det bli kontextuellt förnyat som Googles doodles. Elias B tycker lite samma sak. Nikke är en doodlefan.