Kategorier
Kommenterat

DigitalPR omvärldsanalyserar [2010/05/21]

  • Tidningar är inte stora bloggar
  • Jag håller med Fredrik. Tidningar och journalistik är något annat än bara vad som kan komma fram. Samtidigt måste också mediavärlden inse vart de själva tagit sig genom sin utveckling: för många år sedan noterade jag att krönikörerna blev fler och fler, och använde sig av sina subjektiva åsikter minst lika mycket som en bloggare gör. Skillnaden är att en bloggare tenderar att länka till sina ”källor” vilket innebär att en läsare kan göra en bättre avgränsning och filtrera det subjektiva kontra krönikörstjärnor som Ulf Nilsson, Jan Guillou och Lena Mellin.

  • Två typer av publikationsansvar
  • Mia Ankarvall har seglat in i mitt flöde som en extremt intressant tänkare. Nån borde plocka upp henne i teambloggarna :) (ping @mindpark)

  • Om ansvar, ansvarig utgivare och när en publicering är just det

Läs. Och även @tdhse har sina poänger. Lagstiftningen är problemet – den har inte hängt med det digitala.