Kategorier
Allmänt Plattformar

WordPress.com var nere för räkning

Onekligen ännu en fundering för företag och andra som väljer att förlita sig på gratistjänster. WordPress.com har alltid haft en mycket bra upp-tid men när det går ner så går det ner rejält. Närmare 290 miljoner bloggare på 9 miljoner försvinner från nätet, däribland Techcrunch och GigaOM. Det är mycket det.

Något annat som slår mig är hur få som faktiskt följer deras Twitterflöde. För det var där som informationen spreds och ändå är det bara inte ens 15000 som fick ta del av den. Det är onekligen en viktig lärdom om man väljer att använda sociala medier för snabb kriskommunikation: berätta att det finns.

WordPress.coms nedtid visar också faran som vi kanske ser framöver: att tjänster blir så stora och människor beroende av dem – samtidigt som det handlar om komplex teknik som kan fallera på tusen olika sätt.

Uppdatering: GigaOM skriver om incidenten.