Kategorier
Allmänt

Obama vann Titanlejonet

Obamakampanjen vann Titan-lejonet i Cannes berättar Adfreak på sin Twitter. The best jobb in the world vann en hoper priser. Kund: statliga Turistbyrån i Queensland Australien. De bästa kampanjerna i Alternativa media har oftast varit fotbollslag eller organisationer.

Tittar man på vilka som vunnit de intressanta priserna under det senaste året (dvs. integrerad reklam och pr) så är det väldigt många organisationer och NGOs och även om politikerna varit långt borta så kommer alla att kopiera Obamakampanjen inför valet 2010.

Riksgälden och public servicekampanjen etc etc.

Varför är det så? Varför gör företag fortfarande traditionell trött reklam medan NGOs, organisationer och i Obamas fall politiker vågar ta steget in i digitala världen, vågar integrera och många gånger ändå börja att ta små steg mot att konversera med sina målgrupper?

Jag tror jag vet. Men vad tror ni?