Magine – en evolution av TV och revolution mobilt

På årets SIME hade jag möjlighet att intervjua Erik Wikström som är VD för Magine: ett nytt sätt att titta på TV i mobila gadgets. De samlar ihop mängder av kanaler och du kan enkelt titta både på det som sänds just nu utan att behöva byta app men också enkelt kunna gå sju dagar bakåt och ta igen det du missat. Jardenberg gjorde en tidig genomgång av hur den första versionen fungerar. Den nya ännu inte släppta versionen är ännu mer utvecklad där ett navigationsval består av bilder av programmen vilket kommer göra tjänsten till barnens absoluta favorit.

Jag tycker att Magine är en idé som visar hur utveckling kan gå snabbare då det är en logisk evolution av hur TV fungerar istället för att försöka göra för mycket disruptiv revolution. Det jag saknar är en integration för delning eller möjligheten att titta på samma program tillsammans ungefär som Spotify har. Men jag antar att det kommer.

Tjänsten är nu i closed beta vilket innebär att de dels inte har alla kanaler och du kan antingen be att få en invite från Magine eller få en av de som har några över.

Jag har av en händelse ett antal invites till tjänsten. Berätta vad du tänker om Magine som idé och en mailadress så kommer jag att skicka ut de tio stycken jag har att tillgå.

 

 • Extra intressant för oss som inte har en inspelningsbar digitaltv-box. Har dock hört att direktsändningar genom Magine har fungerat sådär. Men jag skulle gärna testa själv och tar därför tacksamt emot en invite om du har kvar.

 • Mimmi Dahlström

  För mig som går och funderar på att bara ha webtv låter det här tillsammans med netflix el hbo som en bra kombo.
  Att kunna gå tillbaks och se saker man missat passar min livstil som handen i handsken. Missar väldigt mycket hela tiden. Jätteintresserad!
  Maila gärna en invite om du har kvar till mimmi@aventyrenso.se

 • GöranP

  Jag har tittat en del på deras presentationsvideo.

  Om det kommer att fungera bra, då låter det perfekt.

  Har läst Netflix användarvillkor, som jag dock inte helt accepterar, främst då jag inte har FB, etc.

  Har du en inbjudan över, så hade jag gärna också testat.

 • Conny Lindgren

  Har inga tankar egentligen men är alltid sugen på att testa nya gadgets

 • Jag tror man behöver Twitter för betan av Magine.

 • Skillnaden är också att med DVPR får du bara ett par program – här har du 1500

 • Låter som en intressant grej. En metafunktion som borde funka bra. Upplever det drygt att zappa mellan appar för ”byta kanaler”. Testar gärna!

 • Henrik A

  Tycker det låter som en klockren tjänst, man kan se programmen när det passar och man måste inte rätta sig efter TV-tablån. Vore tacksam för en Invite.

 • Andreas Rönnqvist

  Magine känns som ett steg bakåt från Playtjänsterna, men jag tar gärna emt en invite för att bilda mig en djupare uppfattning. Övertygar de mig har de mycket vunnet tror jag.

 • Christian

  Jag tycker det verkar vara en strålande idé som gör att man slipper en massa olika appar för streaming!

 • Foffo

  vill gärna ha en invite, magine är helt rätt i tiden och en käftsmäll mot alla ”paketlösningar” diverse bolag har… elzebda2@gmail.com

 • Jag älskar Magine, och håller med dig om att den är en utveckling av befintligt tv-tittande snarare än ett helt nytt sätt att titta, som tex Netflix och HBO; som ju mer påminner om Spotify med ett djupt och ständigt tillgängligt arkiv. Bloggade om mina intryck av Netflix efter tre månader här http://www.petersvenonius.se/netflix-recension-efter-3-manader-och-funktioner-jag-onskar-framover/

 • Pingback: Magine First Edition – nu blir det åka av « jardenberg unedited()