Kategorier
Deepedition DigitalPR Sociala medier

Keep it real – spaning om sociala medier 2024 och framåt

Det var många år sedan jag gjorde en öppen föreläsning. Fyra år på SEB som Head of social media & influencer marketing liksom några år innan där jag inte haft fokus på just detta. Så otroligt roligt att få göra en spaning runt sociala medier inför 2024 på fantastiska B26, det co-working space som jag numera sitter på i Västerås.

I korta drag handlar det just om att förhålla sig och överbrygga klyftan mellan en hypersnabb teknisk utveckling med hjälp av AI och en stark trend av önskan om autenticitet från inte minst Gen Z. Mina fem trender handlar om plattformarnas fragmentarisering, engagemang som drivkraft, den mognande influencer-marknaden, AI och i slutänden: att skapa marknadsföring och kommunikation som faktiskt omfamnar sin egen publik istället för att överfalla dem.

Tack till Karolina och gänget på B26, tack till Watermark för grym live och film (om än att ljuset behöver förbättras :)).