Kategorier
Deepedition DigitalPR Konferens

Vad är en digital folklighet? Ta reda på det på Internetdagarna 2014

På årets Internetdagarna 24-25 november som anordnas av .SE, stiftelsen för svensk internetinfrastruktur, kommer jag att hålla i ett spår under tisdagen 25 november som fått namnet Den Digitala Folkligheten. Med ett antal intressanta talare och panelmedlemmar så tänker vi dyka ner i det faktum att det digitala inte bara är vardag utan en del av folkligheten.

Berghs_Sept14-DagEtt_pdf

Efter förra årets spår som hette Den Digitala Vardagen, och vars fokus låg mycket på hur vår gemensamma vardag förändras av det digitala så kändes det som en uppföljare borde vara mer inriktad på individen och på oss som personer i ett samhälle. När jag och Sarah föreläser pratar vi om både och. Mer och mer inser vi också att det är folkligheten – hur människors beteende, incitament och triggers – som är viktig att förstå snarare än de strukturer som definierar vardagen. Läs mer om mitt spår på .SE-s webbplats.

Jag är ödmjuk över att så många fantastiska personer valt att vara med den här dagen. Katarina Graffman, Jack Werner, Jonas Mosskin, Marcin de Kaminski, Johanna Nylander, Elsa Dunkels, Cecilia Djurberg och flera andra. Så jag och Sarah förstås. Det kommer handla om hur vi människor hanterar det digitala, vad det gör med oss. Det kommer handla om digital folklore, om hur spelen blir en del av vår personlighet. Och vi kommer att diskutera påverkan på både oss som personer som på vår kultur, våra medier och mycket mer.

Anmäl dig redan nu till Den Digital Folkligheten. För förutom mitt spår och alla andras spår (själv siktar jag på att gå på @martenschultz spår på måndagen eller @annika s Swedish Startup Sessions) under de två fullmatade dagarna så kommer fantastiska keynote-speaker. Själv är jag som ett barn på julafton över att Cory Doctorow kommer men ser lika mycket fram emot att lyssna på Harper Reed. Galet spännande konferens som jag inte vill missa.

Anmäl dig redan nu till Den Digitala Folkligheten på tisdagen – jag lovar att det kommer bli riktigt bra.