Kategorier
Deepedition DigitalPR

Varför jag tackar nej till Atomer och bitar

För tre år sedan föreläste jag på Pär Ströms Atomer och bitar-konferens. Först efteråt började jag inse att det är en person som har starka åsikter om genuspolitik. Han driver bloggen Genusnytt och förutom att både diskutera it-säkerhet, anse sig vara sociala medieexpert så kan man lugnt säga att hans åsikter runt jämställdhet inte riktigt är samma som mina åsikter. Alla har rätt att uttrycka sina åsikter, jag är beredd att kämpa för att alla ska få göra det. Men jag behöver därmed inte acceptera själva åsikterna – och jag kan därmed välja att inte ställa upp på saker där personer med åsikterna är med. På samma sätt skulle jag ha svårt för att stå på samma scen som personer som ogillar andra folkslag eller liknande.

Följaktligen väljer jag bort att föreläsa på hans evenemang Atomer och bitar.