Kategorier
Plattformar Tips

Bra Facebooktips: Kontrollera notifikationer

Flera har noterat att antalet notifikationer har ökat. Dels är det många som blir smått galna på alla notifieringar som plötsligt dimper ner i mailboxen men också att den lilla röda markeringen i navigationen nästan alltid är aktiv.

(7) ?er till NYC n?a...

Allt som du kommenterar och allt som folk gillar av dina statusuppdateringar blir en prenumeration och du får notifieringar om allt som görs på dessa. Det är oerhört bra för att kunna följa med vad som händer, vara delaktig i många diskussioner och helt enkelt vara en del av det sociala i ditt nätverk.

Först och främst ska du gå till dina kontoinställningar och se över hur det ser ut där. Genom att klicka på någon av valen får du upp fininställningar över vad som ska skickas till din mail:

Meddelandeinst?ningar

Men det hjälper inte mot de gånger då din aktivitet i olika postningar innebär att du prenumererar på uppdateringar av just den posten. Ibland blir det för mycket och det har Facebook löst på ett mycket smidigt sätt:

Under varje postning finns en rad funktionsval. Gilla och kommentera är självförklarande liksom Dela, vilket är en av de mer viktiga funktionerna för att synas bättre om man exempelvis är ett företag då det syns i människor flöden vilket inte ett gillande gör längre. Mitt i har FB lagt till ”Följ inlägget/Sluta följ inlägget” vilket är en ganska briljant möjlighet att få bättre kontroll över sina notifieringar.

?er till NYC n?a...

Du väljer helt enkelt att inte längre följa inlägg som du inte tycker är intressanta, eller som har en alltför hög grad av aktivitet. Det kan vara populära personers gratulationer eller något liknande som du valt att gilla men inte vill få uppdateringar om eller en gruppdiskussion som flytit iväg och blivit ointressant. Du kan till och med sluta följa dina egna postningar, vilket kanske inte alltid är så smart om man vill behålla sina intresserade läsare.