Kategorier
Kommenterat

Strandh DigitalPR omvärldskoll [2011/02/09]

 1. Frågor från Katrineholms Kuriren – Granskning av sociala medier
 2. @kommunchef har fått ett gäng frågor som man inte ens med bästa vilja i världen kan beteckna som ”intresserade och objektiva” från den lokala tidningen i Katrineholm. Som den sociala medievana person han är valde Mattias att vara transparent med det hela och bad om hjälp. Det fick han.

 3. OMFK (Oh my fucking Katrineholms-kuriren)
 4. @selig har svarat på journalistens frågor (och det är bara att inse att den här journalisten nu får lära sig vad sociala medier faktiskt innebär).

 5. Just another job?
 6. Underbar seriestripp.

 7. Winklevoss-tvillingarna använder Facebook
 8. Ptjaa… det finns ju annars en viss fara för social isolering även för bröderna Winklevoss :)

 9. Integrerad reklam slutar vara reklam
 10. Exakt. Reklam slutar att vara reklam och bli en tjänst.

 11. Kultureliten dömer ut ny intäktskälla
 12. Livereklam. Varför inte?

 13. Nyckeln till företags framgång är människor, människor, människor | The Brand-Man
 14. Det här är fan skrämmande. Är det något som new wave of marketing handlar om så är det att marknadsföring handlar om mötet mellan varumärke och kund – och det görs i många olika lager: från kvalitet på tjänst/produkt, till känsla av information, till mötet mellan säljare och köpare osv osv. Att svenska företag värderar det så lågt är galet. Den som värderar det så lågt bör exempelvis inte prata sociala medier innan man förändrat själva företags kulturen runt detta: annars är det bortkastat.

  Problemet tror jag ligger i ett starkt inifrån och ut-tänkande – som många gånger grundar sig i det svenska rättvisepatoset: om jag ska vara krass – saftglasrättvisesynen. Det har i det här fallet hamnat helt snett och kunden blir till för företaget i företagets världsbild – inte tvärtom.

 15. Viktig information om Frälsarkransen och Livets pärlor
 16. Lite udda säkert men eftersom jag har ett förflutet inom kyrkan och eftersom Martin Lönnebo alltid varit en av mina idoler så blir jag upprörd över det här. Att så totalt missa att vissa saker kan man inte skydda med någon sorts generell copyright är en sak: att som förlag totalt negligera det faktum att såväl bibel som kyrklig tradition bygger på remixkulturens grundvalar är galet. Jag blir lätt upprörd.

 17. Swedish Facebook users compared to population
 18. @annika har dykt in i lite Facebookstats och gjort en liknande undersökning som @joinsimon gjorde för något år sedan. Generellt visar undersökningen att det borde finnas en standard för jämförande undersökningar :)

 19. Google-chefen om tiden i fångenskap
 20. Det här är positivt. Men krasst marknadsförare som jag är så undrar jag om Google är överlyckliga över att deras marknadschef i mellanöstern förklarar att han skapat en viktig Facebooksida… Det visar onekligen på hur snabbt Google marginaliseras som viktig drivare av samhället kontra Facebooks impact.

 21. Facebook Has Been Refining Their Troll-Slaying Comment System For Months; Finally Ready To Roll?
 22. Mer om Facebooks kommentarssystem och här också: http://mashable.com/2011/01/31/facebook-to-launch-third-party-commenting-platform-confirmed/

 23. Facebook kan stoppa anonyma kommentarer
 24. Facebook ger sig efter Disqus? http://news.cnet.com/8301-13577_3-20030106-36.html ger en mer genomgripande bild av hur Facebook tänker göra.

 25. Fulguide till sociala medier
 26. Intressant metaforik: twitter är fönstret mot omvärlden, Facebook är vardagsrummet och bloggar är en dagstidning.

 27. mel2011 – Twingly Liveboard
 28. Själv var jag delvis ansvarig för att börja twittra melodifestival för många år sen. #melfest innebar att eländet blev genomlidbart. I år har jag valt att inte ens titta och därmed inte delta i melodifestivaltwittrandet. Det ska bli intressant att följa Twinglys Liveboard ändå – bland annat eftersom man redan noterat nästan 4000 unika användare: det innebär att mer än en tredjedel av de av Intellectas census-noterade aktiva användarna har melodifestivaltwittrat. Eller så är det något fel på siffrorna i census.

 29. AOL buying Huffington Post for $315 million
 30. Stort. Huffington är en av de första som insåg vartåt det bar och agerade på det. Och kommentarerna runt varför AOL gör det finns bland annat här: http://www.readwriteweb.com/archives/smart_huffington_post_gets_bought_by_aol_for_300_m.php

 31. Anders Mildner: Den stora upplösningen – om behovet av en ny journalistidentitet | jardenberg unedited
 32. Inte bara innehållet är fascinerande utan att snabbt, med hjälp av Bambuser och enkla kameror tillgängliga för alla, kunna trumma ihop ett seminarium som berör många – och där även den som inte är fysiskt närvarande kan vara med genom chatten.

 33. Veckan som gick – vecka 5
 34. om ni missade Jerrys extremt matnyttiga genomgång av veckan – gör det inte igen.