Kategorier
Kommenterat

Strandh DigitalPR omvärldskoll [2010/12/05]

 1. Så blir PR-kriget mot Wikileaks
 2. Problemet är väl att det finn olika värden av det som Wikileaks släppt men att media rapporterar om det på ett tämligen icke-balanserat sätt.

 3. Början till slutet för ett fritt internet
 4. Kabel-internet. En mörk bild som målas upp men frågan är om det komplexa internet verkligen kan förändras åt det här hållet. Men den sista bilden känns igen från AOL på mitten av nittiotalet.

 5. Företaget Paypal stoppar ekonomiska donationer till Wikileaks
 6. Onekligen sjukt. Oavsett vad man tycker om Wikileaks metod så är knappast censur något som är bra. Alls

 7. PostSecret
 8. Nej, det är inget nytt men jag fascineras över att det aldrig tar slut. Frågan är om inte PostSecret är det största crowdsourcade konstprojekt som finns. Oerhört många år som man kunnat följa.

 9. Will restricted and not fully open service be the new trend? – Fredrik Stenbeck – Thoughts
 10. Jag tror inte riktigt att Path kommer vara framtiden. Men det är antagligen något som kommer förenklas när det gäller såväl Twitter som Facebook – och generellt tror jag snarare valmöjligheter är bättre, och på Twitter kan man använda sig av listor för att få ungefär samma funktionalitet respektive att utnyttja antingen Grupp-funktionen eller Listor på Facebook också.

 11. Facebakers renames to Socialbakers
 12. Det faktum att Facebook kan komma att få skydd på olika tjänster som heter något med Face är lite scary. Facebakers som hittills varit den bästa tjänsten för att hitta statistik om Facebook har nu valt att ändra namn – självklart handlar det i grunden om påtryckningar från Zuckerberg-imperiet.

 13. TV4 Fakta kampanjar i Iphone – Dagens Media
 14. Jag gillar’t. Augmented reality med ljud är en bra början helt klart. Och crowdsourcing-tanken har jag haft i andra projekt. Kul och användbar app för en gång skull.

 15. Den sociala vd:n – en ledare även i sociala medier.
 16. En lågmäld och typisk Hans-krönika med bra tips för VD som undrar över hur man ska arbeta med sociala medier.

 17. Resumé: Nu börjar hon blogga
 18. Okej… min dotter har bloggat i ett halvår. Hon är nio. Min son ännu längre, han är elva. Att fr a unga tjejer bloggar är liksom mer regel än undantag och jag tycker det är jättepositivt faktiskt. Problemet är väl att Resumé fortfarande tror att bloggande är något udda och lite udda…

 19. Resumé: Facebook stänger ned kampanj
 20. Intressant att Facebook skiljer mellan te och Lady Gaga?

 21. Sociala medier tar över i företagen – DN.se
 22. Kul att de har lyft fram Skandiamäklarna. Där har jag och @britstakston föreläst innan de började satsa :)

 23. Top 48 ads that would never be allowed today
 24. Ojojoj…