Strandh DigitalPR omvärldskoll [2010/11/22]

 1. The Nuts and Bolts of Facebook’s Acquisition Strategy
 2. Intressant inblick i hur Facebook tänker när det gäller att köpa upp företag.

 3. google-refine – Project Hosting on Google Code
 4. Det är vackert och smart och Google får tillgång till en massa data :)

 5. Google denies building 'Google Me' Facebook rival
 6. I den här intervjun visar Googles mobila utvecklingschef att det verkligen är en avgrundsstor metodologisk skillnad mellan hur Google och Facebook tänker. Google ser det sociala som en ingrediens medan Facebook ser det som det centrala och tekniken som ingredienser för att bygga en tjänst runt det sociala.

 7. For Google, Social Networking Is Just One Chapter of the Book
 8. Varför får jag en viss reminiscens av IBM? Av Facit? Av Altavista? Jag vet inte men Google verkar inte ha lärt av historien.

 9. Polisen struntar i att utreda hot på webben
 10. Nikke tar upp en viktig problemställning: att polisen fortfarande verkar se nätet som något annat än den analoga gatan. Att det är svårt och omöjligt att utreda saker som sker på nätet (om det inte handlar om barnporr eller fildelning) medan om samma saker hände på en fysisk gata så skulle de onekligen ta det på något större allvar. Eller skulle de?

  För det är onekligen så att det här snarare kanske visar ett glapp mellan lagtext och polisiär verklighet. Oavsett var det sker. Det tråkiga är att vi kommer att bli mindre och mindre benägna att anmäla hot och trakasserier eftersom det sällan blir något av dem.

 11. Vintage-Twitter
 12. Det har tagit lite fart det här om man säger :)

 13. Därför satsar Facebook på mejl – NyTeknik
 14. Det var roligt att få vara med! (tipstack @annapensar)