Kategorier
Kommenterat

DigitalPR omvärldskollar [2010/10/06]

 • LIVE: Facebook’s Big Announcements
 • Testade såklart att skapa en ny version av Facebookgrupper. Vi funderade på de gamla grupperna: enligt Q&A så kommer de gamla grupperna vara kvar, de kommer inte förändras men det går inte att skapa en sån grupp längre. Alltså är det nu Page som gäller om man vill ha bredd, Community Page för den som inte äger varumärket och Grupper för mindre grupperingar som är mer socialt inriktade. Förvirrande fortfarande…

 • Facebook-grupperna helt nya (Uppdatering: den här har Facebook på något sätt lyckats flytta…)
 • Oerhört coolt att de inte bara fimpar grupperna utan förnyar dem. Det här blev riktigt roande:

  Skitch
  Uploaded with Skitch!
 • Facebook Granted Broad Patent Covering Location-Based Social Networks And Checkins
 • Facebook har ett patent som kan totalt massakrera Foursquare, Gowalla mfl LBSs. Tufft.

 • Live From Today’s Special Facebook Event
 • ”How do you map out these subgroups? Naive solution is to do something where you have to individually invite people on a per-post basis (like for events). Second naive solution is friend lists. Most we’ve gotten is 5% of people to make a list. Nobody wants to make lists.

  Next solution: Algorithmic solution. We have a lot of tech around this already — have ‘coefficient’ that has an index for each relationship. But there are limits to algorithmic solutions too. Easy to get it wrong and have devastating effects. Just because you talk to someone a few times doesn’t mean you’re close. Also can be creepy when it’s right: don’t want a list showing that these are the people you’re most interested in. Costs to getting this wrong can be catastrophic. We never show an interface where we show the people we think are closest right at the top.

  Social solution. This is what Facebook does. Have gotten people to tag friends in photos instead of having to rely on face recognition. Just need a good UI and get people to do it. If this was UI or algorithm problem someone else would have solved it. But it’s a social problem and that’s why we solved it.”

  Wow.

 • Facebook Launches A Dashboard For Your Connected Apps
 • En motsvarighet till det som finns på Twitter för att kunna hålla koll på vilka tjänster och applikationer man gett tillåtelse att komma åt information. Facebook ser till att ge användaren mer kontroll utan att skapa svårigheter för appar och tjänster.

 • Facebook Now Allows You To “Download Your Information”
 • Well… Facebook är onekligen smarta. De inser att det här innebär en högre trygghetskänsla hos användarna – samtidigt som de hela tiden kan falla tillbaka på att användarna kommer att finnas där sin sociala sfär finns, och det är nu på Facebook.
  Slutligen är Facebooks walled garden bara en liten stenmur – och gissningsvis innebär det här också att de öppnar upp APIt än mer.

 • Innovationsnätverket Idéprenörerna
 • Oerhört rolig idé!

 • Communication Shutdown. Nov 1 2010 :: More Info
 • Vad jag vet så är sociala medier för vissa med autism en hjälp att kunna kommunicera… Jag vet inte – känns som om man försöker centrera sociala medier i allt just nu. Mer eller mindre bra.

 • Opendata.se
 • Det här är cool. API är det nya svarta.