Kategorier
Kommenterat

DigitalPR omvärldsanalyserar [2010/04/05]

  • The social web: New battlefield, same war
  • Jag skulle snarare säga att allt är nytt och allt är lika. Det är en flytande förändring som många gånger kan upplevas som cirkulär: dit vi är på väg nu är det mer lokala tänkesätt som fanns innan en nationell och global marknad.

  • The Complete Twitter 'Follow / Unfollow' Toolkit
  • När man börjar hamna i storleksordningen 2000+ i following känns det läge att hitta mer automatiserade verktyg för att hantera Twitter. Adam har tittat på ett gäng verktyg.

  • Google Wave in Action: Real-World Use Case Studies
  • Gina Trapani håller på att skriva en bok om Google Wave, ni vet det där alla pratade om och som många sedan slutat att använda. Här finns en rad med tips om hur man kan använda Wave-formatet och även om jag tror att det tar ett tag så är det här ett sätt som vi kommer att arbeta med nätet framöver. Det är jag rätt övertygad om.

  • The Corporate Social Networking Manifesto
  • Loic ger egentligen inga nya insikter men samlar ihop allt mycket bra. Fr a om man tänker social software så handlar 24/7-delen mycket om att förstå hur allt hänger ihop – det går inte att ha en support som stänger när folk behöver en.

  • Uppgradera till WordPress 3.0 (instruktion och länkar)
  • Jag är sugen att göra det också men jag väntar nog tills jag har lite mer tid att testa runt. WP tar ännu ett kliv mot perfektion – nu framförallt med integration av MU och möjlighet att hantera flera separata bloggar i samma inst. Plus en massa mer.