Kategorier
Kommenterat

Kort från Digitalpr.se-2010/02/24

 • Guldäggsbloggen
 • Försöker förstå värdet av att ha ett gäng jurymedlemmar att skriva på en enda blogg utan att skriva under med namn. Och att det sedan går ut en ”bulla” om att det ska skrivas under med namn. Sen förstår jag inte riktigt bloggens värde heller.

 • Twitter / @theamazinghanna/SvenskaTwitterakademien
 • Man får väl helt enkelt tacka för äran :).

 • Facebook en samhällsfara
 • Vilket länkbete! Allvarligt – det här är väl väntat? Och såna här snedseglare finns det på varenda lokaltidnings insändarsida. Julia svarar bra. Och glöm inte – internet är en kniv.

 • Samsung-gate en viral succé – nu kommer mera
 • Per fortsätter att gräva i Samsunggate

 • Life before Google
 • hahaha Fast jag som är så gammal säger väl ”livet innan nätet” – för man började med Webcrawler och sen Altavista ju :)

 • Case closed: why most of USA lacks 100Mbps ’Net connections
 • Ja självklart. Nätaccess bör inom en ganska kort tid bli sedd som en mänsklig rättighet – det är något annat än telefon eller TV så varför inte? Dock vill jag ställa en fråga: kommer ni ihåg hur det var att köpa dator för några år sedan? Allt handlade om klockfrekvens. Hårdvaran var själva grejen. Är det någon ”vanlig” användare som egentligen bryr sig nämnvärt idag? Varför? Dels handlar det om att tillverkarna insåg att de måste satsa på något annat – i slutänden blev det ointressant och irriterande med klockracet. Och ohållbart när man närmade sig själva hårdvarans gräns. Så istället började man titta på andra möjligheter, hur kunde man få datorn att jobba snabbare utan att svetta processorerna in absurdum?
  Så tror jag vi måste börja se bandbredd också. Det blir liksom löjligt från och med nu: över 100 mb/s är inte längre någon konkurrens. Och när det gäller utbyggnaden så kommer det ta sin tid. Varför inte börja att titta på den andra sidan: mjukvaran, serversidan. Jag tror att vi kommer att se en ganska snabb utveckling av formaten – vi måste det – för att optimera farten även för personer som inte sitter på 100-linor. För egentligen: behövs verkligen det? Fler och fler utnyttjar mobila bredband, vi kollar filmer i våra 3G-bestyckade mobiltelefoner osv. Så för internet är frågan om det inte vore viktigare att utveckla filformat och streamingtjänsterna snarare än att jaga själva logistiken. När det gäller IP-tekniken så visst: men fortfarande är det själva protokollet som många gånger sätter krokben på utvecklingen – inte bandbredden.
  Så nästa stjärna är inte den som lyckas pressa upp optofiberns skjuts till 150 eller 200 utan den som lyckas att optimera exempelvis HD-video att fungera flawless på 2 mb mobilt bredband eller en 0,5 lina.

 • När sociala medier står för krisinformationen
 • Ja. Så är det. Samtidigt tycker jag att folk är jäkligt trista när det gäller @sj_ab. Jag kan bara ana vilken oerhörd kamp det varit att ens få starta det kontot i ett företag vars kultur obviously är att säga så lite som möjligt när det är problem. Så all heder åt de sju som nu jobbar på och faktiskt försöker att göra rätt.

 • Tack
 • Jag satt på tåget med twitterströmmen uppe och såg att JMW vann! Mycket roligt! Grattis!

 • Andas ut. Vi har kommit upp.
 • Brit menar utifrån DNs ledare att sociala medier är mainstream. En del vill fortfarande försöka att driva en tes att det inte är det utifrån synen att Twitter fortfarande är litet – men Twitter är lika lite sociala medier som Facebook ensamt är det. Det handlar om att plattformen nu faktiskt är en självklarhet i mångas liv, det är ingen helig handling eller något udda utan något man gör på samma sätt som man borstar tänderna, äter en smörgås eller läser en tidning. Eller ringer i telefonen.