Kategorier
Kommenterat

Kort från Digitalpr.se-2010/01/26

 • Is Social Media a Bunch of Crap?
 • Läs sista meningen. Och hör mitt ”Amen!”. För det är det som är problemet fortfarande: ett gammalt räckviddsmått, gammalt sätt att se vertikaler och en traditionell jakt på konversionssiffror. Det fungerar inte i en situation där mottagaren: konsumenten dels är reklam- och pr-litterat, dels själv har möjlighet att bli publicist även om det bara handlar om 140 tecken eller där ens WoM-kraft blir viral på ett globalt plan.

 • ”Remove that, or I will send my big bad lawyers on you.”
 • Att folk inte lär sig? Det här handlar om en minst sagt sorglig historia och personen som hotar Åsk med advokat har egentligen inget att oroa sig för eftersom han blev oskyldigt anklagad. Tyvärr är det alltför många Snurre Sprätt-jurister som inte fattar någonting av vad som händer och föreslår C&D-brev lite hur som helst. Själv har jag en gång tagit bort en screenshot respektive en bloggpost där C&D kom från svärmor… Det är lite oroande att det också verkar vara så att svensk media ändrar historien lite hur man vill…

 • The New Social Gurus
 • Är det så att vi kommer att bli överkörda av en mängd nya byråer ”social media agencies” eller är det en övergående fas som sedan kommer att integreras i ett allmänt byrålandskap? Det är en fråga som behöver diskuteras fr a på byrånivå men som är intressant utifrån ett antal aspekter. Problemet som jag ser det är att en byrå som jobbar enbart med sociala medier innebär gärna en quick fix och enbart inriktad på en av de tre delar som mediakakan består av (trad.pr, köpta medier, sociala medier). Problemet för befintliga byråer är dock själva strukturen där man kört in i en kickbackhörna eller sitter med anställda som inte följt med i utvecklingen alternativt att ledande byrånivå inte förstår vad som håller på att hända. Efter gångna årets vilda och disparata utveckling samtidigt som det skett en omlokalisering av medieköp och reklaminvesteringar kommer vi nu gå in i en ganska smärtsam utveckling där agnarna sållas från (buzz)-vetet. Strategic social pr kommer vara viktigare än någonsin förr.

 • The NFL vs. the Premier League: perceptions of their top teams online
 • Det är slutsatsen om hur diskussionen om varumärket sker på sociala webben som är den intressanta i det här fallet: självklart är inte sport överförbart linjärt på andra varumärken men det är ett predikament hur man kan se konversationen runt ett varumärke. Att historia, personliga relationer respektive personligheter hos varumärkesambassadörer är en viktig del mer än den kontextuella situationen är en lärdom vi måste dra: varumärke 2.0 är inte så stor skillnad mot det gamla – däremot är diskussionen på en mycket mer global nivå samtidigt som den styrs än mer av fans och åskådare och inte bara av medias sportjournalister.

 • Social Media ROI vs RODN
 • Det här är så jävla bra. Dels påpekandet om hur mycket vi faktiskt mätt ROI på traditionella medieköp – och dels RODN: Return of Doing Nothing.

 • Scott twittrar från Antarktis – sent omsider
 • Intressant sätt att utnyttja Twitter för att berätta historia

 • DDB Stockholm på Adages ”Honor roll”
 • Det här är lite cool. Grattis DDB!

 • Almedalen blir socialt. JMW satsar på dagliga analyser och social medieakut.
 • Ett superroligt projekt kan man lugnt säga. Vi ses väl i Almedalen?

 • michaelv.org
 • Nördighet.

 • Online PR enthusiast predicts the next big thing after Twitter
 • Jahaja… Själv har jag över 4000 som följer mig och har bloggat sen 2000. Men who’s counting. Och det är inga nya förutsägelser som dyker upp. Så ta det lugnt, twitter kommer inte att försvinna…