Kategorier
Kommenterat

Kortbloggat:Digitalpr.se-2010/01/19

  • Aftonbladet sprängde femmiljonersvallen – Dagens Media
  • Siffror är alltid svårt – hur de räknar är minst sagt vanskligt. Dock – Aftonbladet är stort. Dock är Facebook större i Sverige. Och MSN.

  • Local Faceoff: Yelp vs. Foursquare vs. Gowalla
  • Jag tror att hela geo-tag-frenzyn mycket handlar om att förbereda för en genomgripande förändring där det sociala positionerandet, crowdsourching-rekommenderandet och individuell taggning kommer att bli lager i augmented reality. Idag känns de här tjänsterna rätt meningslösa men tillsammans med andra lager i den kontextuella och geopositionerade verklighet som AR kommer ge blir det meningsfullt.

  • Mer krut i valaffischer än twitter och bloggar – Debatt – Expressen.se
  • Allvarligt – nu har jag läst så mycket dumt från gammelmediarepresentanter runt politik och sociala media att det räcker i flera veckor. Det här är roande: en forskare som förklarar att det är fel att dödförklara valaffischerna men i andra andetaget mer eller mindre dödförklarar sociala media…

  • Facebook Presentation Reveals “Post Analytics” And Real-Time Ad Targeting
  • …och där dog Twitter. Nä, självklart inte men Facebooks nya realtidsmätning, segmenteringar och fr a att man kan göra reklam utifrån realtidsstatusuppdateringar – tänk er ett Adwords i realtid är minst sagt en riktig kick i arslet på konkurrenterna. Och självklart – det är också en utmaning för Facebook: om man inte ser till att a) bygga relevans i reklamen b) ser till att den är icke-intrusiv så kommer det gå åt fanders. Men om man sköter det rätt så kommer det bli morgondagens onlinereklam. Det jag väntar på är dock realtids-one-to-onereklam: att verkligen kunna konversera i realtid sändare och mottagare.

  • Bloggf?rbud f?r partiledare
  • Problemet är att artikelförfattaren inte själv fattar något vad sociala medier handlar om. För att prata Twitterianska #majorfail. Konversation handlar inte om ”att ha något att berätta” och personliga meddelanden handlar inte om megafoner. Den här artikeln visar att det är lång väg kvar innan journalister i gemen ens lyckas att greppa bloggar (det borde de gjort vi det här laget)…