Kategorier
Kommenterat

Kortbloggat:Digitalpr.se-2009/11/09

 • Rumors of the Death of Blogs are Greatly Exaggerated | Brian Solis – PR 2.0
 • Det var ett tag sedan den släpptes och jag håller på med en bloggpost runt det. Men som sagt: bloggdöden lär nog vänta på sig.

 • Svensk myndighet betalade miljonbelopp för domän – IDG.se
 • En miljon av skattepengarna för rätt domän. Jag har svårt att bli upprörd – det visar bara vad vi faktiskt nu lever i: internettid.

 • Steve Jobs: CEO of the Decade – FORTUNE on CNNMoney.com
 • Inte oväntat kanske. Det handlar inte bara om att driva ett företag utan också att kunna bli en myt. Jobs var det redan tidigt: när han slutade på Apple 1985 började en tid där Apple knappast var något hot mot någon. Han kom tillbaka 1996 och resten är historia. Ipod är kanske det klaraste beviset. Att Apple sedan är ett extremt stängt företag som när det gäller sociala medier är fullkomligt ointresserade av konversation är en annan sak. Mytologiska figurer är mytologiska inte av rationella skäl.

 • Twitter Blog: Get to the Point: Twitter Trends
 • Trends i Twitter har ”gått sönder” så nu arbetar man med att förnya och förbättra kvaliteten. Inte en dag för tidigt.

 • Facebook Surpasses 325 Million Users
 • 325 miljoner användare globalt och 25 % av alla page views i USA. Facebook börjar att växa sig gigantiskt. ”Alla” är där. 2,8 miljoner svenskar har ett konto. 193 % ökning av tiden på nätverket visar comscores septembermätning (se nedan). I rest my case.

 • Microsoft Sites Captures Largest Share of Time Spent Online Worldwide – comScore, Inc
 • Onekligen spännande siffror. Messenger äger. Men Facebook nafsar exempelvis Yahoo i hasorna. Helt klart en indikator på att sociala nätverk verkligen bygger nytta på fler sätt än bara för konversation.

 • NSFW: After Fort Hood, another example of how ‘citizen journalists’ can’t handle the truth
 • Paul Carr halkar ner i en alltför djup anti-pöl men han har viktiga points i sin långa text där han jämför en hel del amatörers twittrande från händelser med Stanford Prison Experiment och andra händelser där mänsklighetens fula tryne visade sig. Det viktiga i hans text är funderingen om hur vår sociala (eller snarare mänskliga) evolution ska hinna ifatt den tekniska. Jag är inte helt säker på att det här på något sätt är ett bevis på att sociala medier gör mer ont än gott när det handlar om citizen journalism men det är en balanserande bild som måste tas i beaktande.

 • Imagination Cubed
 • Webbaserat. Kollaborativt. Tillsammans med en ritplatta ett rejält tungt verktyg. (tipstack Mattias Östmar)