Kategorier
Kommenterat

Kortbloggat:Digitalpr.se-2009/11/08

  • Google Wave vs Twitter at conferences | FreshNetworks Blog
  • Kan Google Wave sno platsen från Twitter som bästa sätt att ha en backchannel? Well – kolla in hur de testat det här. Fördelen ligger ju i att allt finns kvar på ett enklare sätt.

  • #nosmiley – en vecka utan smileys — jardenberg unedited
  • Jag tycker det här blir konstigt. Det är ungefär som att säga att ”jag kommer inte att le eller på något sätt använda mina ansiktsmuskler i samband med de samtal jag har med människor under en vecka”. Smileys har en funktion: att signalera om man är glad eller skämtar. De lättar upp och fungerar på samma sätt som när vi läser av andra människors ansiktsuttryck när vi samtalar med dem. I skriven text krävs oerhört mycket mer plats än du har på dig i 140 tecken för att skapa förståelse för ”mellanraderna”-kommunikationen som vi behöver i en konversation. Undersökningar visar att kanske uppemot 50 % av vår förståelse bygger på de icke-uttalade delarna i ett samtal: mimik, hållning mm. I sociala medier så har vi många gånger tagit bort den möjligheten men ändå försökt att addera tecken som ska göra det möjligt att nivellera och balansera våra ord.

    Så nej – jag tycker (för en gång skull) att Jocke har fel: att sluta med smileys innebär att man förminskar möjligheterna med konversationen som sker på de sociala nätverken. Smileys i längre löpande texter – det är kanske inte nödvändigt men fr a när det gäller Twitter så är frågan om det ens blir hanterligt att undvika smileys för att skapa förståelse på ett bredare sätt.

  • Varför kvittrar jag inte? « Åsa Petersen
  • Jag tycker Åsa berör en ganska viktig fråga: om man känner att ens behov av att statusuppdatera faktiskt fylls på Facebook – varför skulle man då nödvändigtvis också använda Twitter? Jag tror det är viktigt att man hela tiden ifrågasätter sina egna val och hittar sin egen strategi för olika sociala nätverk. Det är inget självändamål att vara överallt.

  • Motorola DROID review (Verizon Wireless) – Nerd World – TIME.com
  • Första riktiga hotet mot Iphone? Antagligen. Frågan är mer om det verkligen går att fajta AppStore och att många Iphoneanvändare investerat en del pengar i sina appar. För psykologin är lite sned när det gäller apparna. Ta bara när Tweetie 2 släpptes. Det handlar om 22 kronor. Men folk var rasande att behöva ”köpa samma program en gång till”. Alltså har Apple låst in sina användare rätt ordentligt genom att förstå hur vi fungerar.