Kategorier
Konferens Sociala medier

Geek Girl ger alla energikick

Trots en rätt rejäl AFK-helg1 så har jag ändå lite då och då försökt att följa vad som hänt på Geek Girl Meeting som hölls i helgen.

Mycket spännande och jag blir så oerhört glad över det faktum att man sticker ut hakan och gör ett event för kvinnor inom IT och digitala medier. Håller med i Langes tweet:

För en del skulle säkert dividera en massa om att det knappast skulle ses som comme il faut om man gjorde ett enbart manligt meetup eller att det kan ses som relativt kontraproduktivt att stänga ute några om man vill nå jämställdhet. Men det är bullshit – det är ett faktum att det är färre kvinnor som syns inom digitala mediesvängen (här är dock en gammal lista på 50 viktiga kvinnor), de som gör det får kämpa mycket hårt och det är så att det inte finns jämlikhet när det gäller lön eller credd. Det finns fortfarande oerhört mycket skräp när det gäller synen på kvinnors professionella kunnande i ledningsgrupper etc. Tittar man på användande av sociala medietjänster så är det en liten men dock övervikt av kvinnor så varför ska det vara män som blir någon sorts bild av användaren? Det krävs fortfarande en rejäl värderingsförändring.

Så förutom alla oerhört spännande idéer som kommit fram så skapar det här eventet en energikick till de som är med som sedan förhoppningsvis förs vidare till alla de smarta kvinnor som finns och jobbar med de digitala arenorna. Så även om jag då är man så är det totalcredd till Geekgirl-tanken!

Ett av de projekt som skapades var GeekGirlUnited som ska samla alla kvinnor och deras flöden under en sajt.  Lite som Alltop och liknande. Smart och snyggt och spännande. Skapat av Annika Lidne vars engagemang i Disruptive Media-konferenserna boostat utvecklingen av sociala medier i Sverige.

Om du har lust att kolla in vad som hände så gör en sökning på Twitter och #ggm09 eller sökning på Twingly. Läs Karin Fribergs sammanfattning och kolla in vad min kompanjon Brit Stakston skriver om det (känner jag henne rätt blir det mer – mycket mer).

  1. AFK = away from keyboard []