Kategorier
Kommenterat

Kortbloggat på digitalpr.se-20 July 2009

 • Bevingade internet-citat – DN.se
 • Ossi Carp har dykt ner i de bevingade orden runt Internet. Och lyckas samtidigt visa på att vissa bevingade ord inte ens är riktigt sanna. Även om Uusmann mellan raderna påpekar att Internets nog inte är för allmänheten. Hade hon rätt eller fel? Ptjaa, tiden människor använder för att ”surfa på nätet” har konstant ökat – och ser vi i framtiden, när mobila webben slår igenom så är nog frågan om det hela ändå inte är – en riktig groda.

 • I realtid
 • Molsson har varit på Crunchup. Realtidswebben än en gång.

 • Social Networking: Everyone is Doing it, All the Time
 • Alla använder sociala nätverk. I England i varje fall. Comscore visar på oerhört intressanta siffror när det gäller att använda sociala medier: i alla åldersgrupper ligger användandet på över 65%. Totalt ligger användandet på 80% och ett genomsnitt av 4,6 timmars användande per månad.

 • Forskningsprojektet som spårade ur – DN.se
 • Intressant artikelserie som börjar idag. Men varför väljer skribenten att förklara att internet idag är ett otämjt monster? Vad är problemet? För Yngve Sundblad säger inte något sådant utan förklarar hur fantastiskt det är – helt enkelt så väljer journalisten i det här att sätta sina egna subjektiva åsikter som en sorts sanning.

 • Second hand-föräljningen av skivor stryps
 • Det här går i linje med Kindle. Du äger inte de upphovsrättsliga verk du köpt. För ägande innebär rätt att sälja vidare.

 • Technology Changes, People Don’t
 • Bra balanserad post.

 • ”Snart tar alla betalt på nätet” – Reklam & Media – E24.se
 • Lycka till säger jag.