Kategorier
Kommenterat

Kortbloggat på digitalpr.se-18 July 2009

 • Are You Internet Famous?
 • Intressanta länkar och intressant utifrån ett internethistoriskt perspektiv

 • Kära Bredbansbolaget (ett öppet terroristbrev)
 • Det är 2009. Fler och fler använder uppkpplade gadgets men Bredbandsbolaget har inte följt med i utvecklingen.

 • Yes we care.
 • Ulrika fortsätter att säga sanningar om sociala
  medier.

 • Sorry Google, 'There's A URL For That' Doesn't Have The Same Ring
 • Jag tror att api är det som driver utvecklingen och därmed är det kanske ointressant att ens fundera över browser eller apps. Kanske handlar det om att fundera över ett sorts tredje steg: en browser som integrerar api-drivna apps. Vän av ordning säger då ”operativsystem” men samtidigt är vi idag ännu inte i det läge där operativsystemen är integrerade i alla våra uppkopplade gadgets – och tanken på tunna klienter har till viss del gått i stå. Men det vi ser är både hur Microsoft och Google tänker i de banorna. Windows Azure är ett moln-Windows och även om Google Chrome OS fortfarande bara är ett namn och ett koncept så kan man tänka sig att det kommer bli molnbaserat i stort mått. Och när vi sedan ser en distributionsmodell när det är självklarare att betala för en app än att betala för tillgång till en URL så är frågan om framtiden inte ligger i ett molnbaserat system där vi använder mer eller mindre integrerade appar än en och samma brynare.

 • Big Brother: Amazon Remotely Deletes 1984 From Kindles
 • Oerhört allvarligt steg där en bok du köpt bara kan återkallas. Det är också symboliskt att det sker med Orwells 1984. Helt klart ett bakslag för digitala legala inköp. För även om du som köpare får pengarna tillbaka så har du valt att köpa något du vill ha, och det innebär att man skapar en relation med objektet. Vidare är det här allvarligt utifrån det faktum att det enkelt går att censurera och ”bränna” böcker.

 • Nya marker
 • Mildner som vanligt pinpoint. Det är större möjligheter nu – men det är fler som kan göra det vilket innebär att de som förut tjänade pengar på de få distributionskanalerna anser att det är något fel.