Kategorier
Konferens

Reboot #A meditation on taking action

The art of doing: Jens-Christian Fischer.

Det mest fascinerande med den här sessionen var att ungefär samma frågor hanterades i main hall – men exekvetionen var minst sagt disparat mellan de två olika föreläsarna. JC var mycket lågmäld, nästan poetisk många gånger och det handlade mer om att hitta ett förhållningssätt. För i Main Hall var det en amerikanskstilad personlighetscoach som enligt uppgift var värre än vilken nidbild (det tyckte dock inte alla) som man kan göra mot såna: det var mycket snack om hur briljant han själv, var oc när de körde bikupor så avslutades det med “high five” och “you rock” (som vi hörde ända in till Small Hall). Det var roande att höra Joakim Jardenberg, Johan Lange och Brit Stakston berätta om vansinnet i den andra sessionen.

Nedan är mina anteckningar från sessionen:

The Chinese story of the painter that do two strokes after ten years isolation to reflect the two dragons.

Art of doing have a lot to do with overcoming fear. Acting as in performance isn’t acting. Get rid of all the implements and what defines you. The noisy environment of universe – everything is there to be grabbed.

The universe’s possibilities – the probabilities is possibilities.

Jill Bolte Taylor’s stroke of insight Video on TED.com

How to be in harmony? Takes a lot of practice. Being with yourself. Put your 100 hours – and then 10k to be mastering – yourself.

Practice gives focus. Practice and focus give the need to choose. Sharping the sense of perception gives the ability to react – and act without the acting part.

The martial arts is about not doing much, just choose, be in harmony and change the facts and the now. To change something – one have to change oneself and the circle of your influence.