Kategorier
Kommenterat

Kommenterat på digitalpr.se – 05 May 2009

 • Malmö stad – Inflyttningsfest: Malmö i Second life
 • Den stora snackisen är att Malmö byggt en stad i Second Life… De flesta garvar rätt hårt och menar att det känns jävligt mycket 2007 (nej, 2003 är det inte…). Och jo, det kan kännas lite märkligt. Men fortfarande menar jag att det finns en inkrökthet i att tro att vi framöver vill ha ett 2D-internet. Fr a när digital natives kommer och ska börja använda annat än WoW etc så kommer kraven på ett mer ”verkligt” internet att komma. Så antingen är Malmö smarta – och väljer att satsa i SL som sakta förbättras eller så är de väldigt väldigt korkade.

 • Tvi…det är för jobbigt – IT & prylar – Expressen.se
 • Hur svårt är det för Expressenjournalister att göra research. Till och med Nielsen har dragit tillbaka sina siffror…

 • Resumé: Apple vill köpa Twitter för 5,6 miljarder
 • Det här vore nog inte så bra egentligen.

 • Resumé: Adam Bergs clownfilm för Philips
 • Det här är både fantastiskt och oförståeligt…

 • Tur man inte jobbar med PR « Teknik & trender
 • Oj så korkat.

 • Drygt en tredjedel av svenskarna är medlemmar i sociala nätverk · Mindpark
 • Allt kan bero på mätmetoder men samtidigt så har det hänt mycket sen i december. Då kom siffran 65% för 18-30 åringarna idag pratar vi 85%. 32% av svenskarna i stort är medlemmar på ett eller flera sociala nätverk. Hur var det nu? Sociala medier är bara för små privata grupper? :)

 • New York Times’ Policy on Facebook and Other Social Networking Sites – MountainRunner.us
 • Intressant läsning och ett exempel på hur man kan skriva en policy. Det är inga pekpinnar eller regler utan en diskussion som förklarar hur man tänkt. Mycket bra även om man kan ha åsikt om själva grundtänkandet om opartiskhet: skulle det vara värre digitalt än analogt? Hur många av reportrarna möter inte sina intervjuobjekt i obskyra klubbar mm.

 • Jag heter Gunnar
 • Teliapappan har startat en blogg. Den är rejält personlig, mycket bilder och det ger mig en lite spooky-feeling. Är det skådespelaren eller rollfiguren som bloggen handlar om? Känns som om vi nu börjar att blurra linjerna lite väl mycket. Fungerar här – figuren är väl känd för de flesta men det blir onekligen en limbo mellan verklighet och fantasi. Spännande men jag förhåller mig ifrågasättande till såna här stunts.