Kategorier
Plattformar

Något skumt med WP.me och Candy Crush Saga

Något konstig skedde i helgen när jag klickade på en blogglänk. Jag blev i mobilen redirectad till Candy Crush Saga på App Store. Det visade sig att andra med WordPress hade samma problem och det verkar ha eskalerat. Det verkar hänga ihop med wp.me-förkortaren och det sker inte varje gång utan ungefär var tredje. Tyvärr hänger det inte heller ihop om man har bloggen på wordpress.com eller om man använder ett visst responsivt tema vilket därmed kunde förklara det närmare.

Enligt @tdh så kan det vara en injection. Frågan är dock vad det kan vara. Jag gjorde en screencast på #blogg100 som ser ut så här:

Vi får se vad som kommer fram. Tills dess tänker jag stänga av URL-förkortaren.

Uppdatering: Enligt hjälpforumet så ska det vara löst nu. Alltså låg det utanför de egna bloggarna.

Post #090 i #blogg100