Kategorier
Deepedition DigitalPR SocialMediaClubDalarna

Social Media Club Dalarna

Jag och Jesper W på Entapir har dragit igång Social Media Club Dalarna, en träffpunkt för människor inom marknadsföringsbranschen som jobbar med eller är intresserade av det nya marknadsföringslandskapet, de nya förutsättningar som medierna står inför eller bara är extremt nyfikna på saker som Twitter, Facebook, bloggar och allt annat som den sociala webben ger.

Social Media Club är en idé från Chris Heuer och Kristie Wells och till Sverige tog Annika Lidne konceptet och startade Stockholm Social Media Club som sedan dess fått systerklubbar i Skåne, Göteborg, Östergötland och Umeå.

Det kan tyckas som en konstig idé att samlas och mötas “analogt” och prata om sociala medier och digitala plattformar men det handlar om att skapa sömlös interaktion och dialog: och som marknadsförare är det viktigt att förstå och utveckla. Det icke-analoga har inget egenvärde i sig själv men kan vara ett oerhört starkt verktyg för att möta och samtala med personer man inte kan eller just då har möjlighet att möta öga mot öga.

Jesper och jag är på olika sätt evangelister och hardcoreanvändare av sociala medier, samtidigt som vi båda även tror på koncept som integrerar flera andra medier. För oss är inte sociala medier ett självändamål men en kraftfull hubb för att kunna bygga såväl long tail-närvaro respektive förlänga kampanjer både genom att “bädda för dem” respektive att bygga intresse som sträcker sig långt efter själva kampanjen.

Vi kommer att träffas på Peace & Love-caféet i Borlänge (Googlemap) fredag den 11/12. Man skaffar sig en kaffe, en av caféet goda mackor eller liknande och sedan gör vi några spaningar, diskuterar om sociala medier och nätverkar. För att dela med sig av kunskap och erfarenheter är själva grundbulten i sociala medier; genom att dela lär vi oss mer.

Gå in och anmäl er på Facebookgruppen eller maila mig på niclas@digitalpr.se