Kategorier
Kommenterat

Kortbloggat/digitalpr.se-05 July 2009

  • Alex bloggar på Aftonbladet
  • Kungen av svenska bloggar som inte tror på bloggar bloggar om att bli pappa. Min fråga: skulle du köpa en bil av Alex Schulman?

  • Dagens sommarskribent: Martin Schori – mitt liv som professionell smutskastare | Newsmill
  • Newsmills sommarpratsskribenter är hittills en oerhörd remix av olika innehåll. Martin Schori berättar om sin tid som professionell opposition researcher i en amerikansk politisk kampanj för att sedan landa i sin gamla artikel om att bloggandet är ointressant (hej Schulman liksom). Jag har lite svårt att få ihop det men eftersom jag gillar Martin som person så tycker jag ändå det är intressant.

  • Göteborgs-Posten – Snacket går
  • Hallå GP. Ni har inte fått ordning på teckenkodningen… Det sagt så är det här en kul postning (men varför länkas den inte?) till Göteborgs ”näringslivs”bloggar.

  • Freemium and Freeconomics
  • Jag kan tycka att det finns i grunden ett problem med ”Free” och det är inte affärsmodellerna utan att man menar att innehåll som är annonsfinansierat är ”fritt” dvs gratis för mig. Knappast så – för jag betalar med min uppmärksamhet och i grunden med att jag tillåter mig bli påverkad av en annons. Det är en kostnad för mig som läsare. Det är en kostnad jag väljer att ta eftersom den primärt inte är monetär utan psykologisk men det är likväl en kostnad. Det sagt så är det här en mycket bra och grundläggande postning som puffar ut Free-skeptikerna i sarghörnet. Läs den. (via jocke såklart)

  • Politikerbloggen » SNYGGING-listan: Tjejerna
  • Själv har jag för länge sedan slutat att prenumerera eller ens läsa Politikerbloggen så via Jockes diss. Självklart är det i jämställdhetens namn också Snyggaste män-lista men där är det också intressant att upprördheten är icke-närvarande i kommentarsfältet. Dock – kan man få någon som helst förklaring till vad det här har för relevans? Det är fan kvällstidning utan någon som helst mening. Niklas Svenssons skapelse känns mindre intressant än Realtid.se vilket inte säger så lite…