Unga, sociala medier och en podcast med Deeped och Amanda

Visste ni om att trettonåriga tjejer kan få fansidor av sig själva på Instagram? Och det är typ nio-tioåriga ”fans” som lägger upp dem. Eller att unga faktiskt håller koll på Facebook men ”använder det inte” genom att göra uppdateringar och sånt. Och att den där Friends-kampanjen är rätt korkad – det tycker de som den riktar sig mot: unga tjejer.

amanddeepedpodcast

Det här och mycket mer finns med i min och min dotter Amandas första podcast. Inspelad nu på fredagskvällen, i vårt kök. Knappt en timme snack om sociala medier och unga. Ladda ner eller lyssna här.

Detta är en postning i #blogg100. Alla postningar hittar du samlade på min blogg Deepedition.com.

 • Mikael Pettersson

  Precis börjat lyssna så jag har ingen kommentar om innehållet men det är stora problem med ljudupptagningen. Flytta mikrofonen närmare er när ni pratar eller höj input volymen. Jag kan inte höja mer hos mig och jag har svårt att höra er. Ska försöka lyssna ändå såklart!!

 • Mikael Pettersson

  ”Vad är klockan?”
  – Fyrtiofem..

  Där någonstans började jag känna mina snart 32 år gnaga mig baken. Sure, jag fattade direkt, men det finns ju inte en jäkel jag känner kring min egen ålder (eller 10 år minus för den delen) som skulle säga så, men backar vi några år till så är det där vi hamnar. Vackert är det! Så oerhört vackert att se hur denna nya generation tar till sig och äger miljön som de vill.

 • Mikael Pettersson

  Vilken klok dotter du skapat Niclas. Så oerhört kul att höra er samtala om dessa ämnen. Nu vill jag även ta tillbaka min första mening där jag råkade tributera din dotter till din egen förmåga, jag skulle vilja påstå att det är minst lika mycket (troligen mer) hennes förmåga som är grunden till den hon är idag, och utan tvekan hennes fars roder i resan till denna briljanta människa hon blivit idag.

  Hoppas på att höra fler poddar! Skulle vilja höra mer vardagliga samtalsämnen där du och dottern samtalar som ni gjorde på denna pod. Er dialog är lysande!

 • Pingback: Dagens media | The Jennie - text och tankar, webb och kommunikation.()

 • Svära i podcasten!? :-) Bra jobbat, intressant.

 • Jag har svurit i en predikan så det här är knappast något speciellt :)

 • Vi får se vad som händer.

 • Jag hatar ju att lyssna på mig själv så Amanda fick redigera också. Vi har bara en mic för tillfället så det fick gå lite som det ville :)

 • Ok :-)