- Ny teknik för identifikation på nätet
- Hamilton vill ha ny TV-avgift
- Malmö sparar papper med Ipad
- Modernare utbildning i Yrkeshögskolan!
- Aluma sätter hemlösa på kartan
- The Phone House Sverige (5)
- Winterleaks! Exklusivt bildreportage från #ssmx
- The Creative Web: Is SoundCloud the YouTube of Audio?
- ”Sverige ska bli bäst på it” – DN.SE
- Metrobloggen läggs ned
- Sluta kriga. Det är 2011 nu.
- Makten har redan lämnat redaktionerna
- Seth’s Blog: What’s a slogan for (banal on purpose)
- Resumé: Hej och tack för mig
- Resumé: ”Ett ypperligt event”
- ”Kyss mig och ta med mig till kassan”
- Alla svenskar på Twitter | Twittoppen
The Holy Grail skulle jag vilja säga. Jag lägger nog ändå mina pengar på… Facebook. Vilket inte är speciellt positivt.
Hamilton föreslår följande: public service-skatt. Inte avgift kopplad till device utan en ren skatt oavsett om man tittar eller inte. Att SR och SVT ska jaga tittarsiffror och med sitt utbud konkurrera med reklamfinansierade kanaler. Följaktligen – via skattesedeln ska konkurrens förekomma med vanliga företag.
Den breda politiska lösningen visar tyvärr i bästa fall okunskap i värsta fall en situation där det här blir modell för andra fall där skattemedel kommer att bli en del av konkurrensen mellan stat/kommun och privata företag.
Jag tror inte det kommer spara papper – inte på kort sikt. Det finns ingen vettig funktion att göra anteckningar i befintliga dokument och därmed kommer människor att fortsätta skriva ut. Men genom ipaden blir så mycket mer information tillgänglig och på så sätt skapas förutsättningar för bättre beslut: IPad är helt enkelt ett utmärkt verktyg för att effektivisera varje enskild individs BI.
Det här är en oerhört viktig text. För den berättar om verkligheten: innovationer sker inte i det akademiska utan lika mycket inom yrkeshögskolan – om den får utvecklas och vara dynamisk. Problemet är att det akademiska – det sega och trånga får stå som mall för all utbildning i Sverige vilket gör att potentialen hos många unga inte tas till vara.
Med hjälp av Gowalla och FB Places ska Aluma visa på hur de hemlösa har det. Jag blir splittrad inför kampanjen. Vill man berätta var en hemlös befinner sig? ”Hej, jag sover i den här portgången med mina barn”. Samtidigt – det kommer pinpointa problematiken och genom möjligheten att lägga till statusuppdateringar kan hemlösas story berättas.
användarna går hårt åt The Phone House på Facebook. Det intressanta är att man åter ser hur alla som säger emot den allmänna hetsen konstant anses vara anställda på TPH. Det här är onekligen ett lärocase för sociala medier och känns som Nestlé-krisen men där TPH verkar lärt sig lite om det hela.
Det gör inte att jag är mindre ledsen för att ha missat vårens mingel men det är galet roligt!
Extra kul – Soundcloud är i grunden svenskt. Svensk innovation håller. Spännande är också Soundclouds hackdays där man bjuder in människor att göra nya spännande saker med det öppna api som tjänsten bygger på. Det är något helt annat än Myspace och därmed mycket mycket mer sannolikt att överleva.
DN startar en jätteserie om Internet och #digidel. Spännande samtidigt som regeringens rundabordssamtal om digital delaktighet.
Det lite märkliga bygge (läs diverse kritik här http://deepedition.com/samlade-postningar/metrobloggen-postningar/) som startade 2007 och som Glamourprinsessan Karolina Lassbo var ansikte för läggs alltså ner – och det berör ganska många personer som har sina bloggar där. Märkligt är att Metrobloggen inte kommunicerar det på själva sajten utan det går fortfarande att skapa nya bloggar trots att det kommer att stängas i april.
Hon fick utstå en hel del kritik efter att missat några grundläggande fakta runt Twitter och @sj_ab. @mlernfelt valde att försvara sig men också lyssna – och den här postningen är oerhört bra läsning.
En mycket bra artikel av @zackrisson om flera exempel på hur de traditionella redaktionerna förlorat makten över att skapa en världsbild.
Shit – det här är stort. Seth citerar @claes.
Min gamla redaktörskollega på Landskapsposten går vidare i livet. Lycka till kära Ulrika!
Man kan bara skaka på huvudet. Sånt här gör mig än mer cynisk över min egen bransch.
Jag gillar den här kampanjen. Den skapar både uppmärksamhet, den drar personer till det ställe där företaget har sina varor (du måste leta upp och ta med ett paket) och den är lite söt generellt.
Jag tar alltid sånt här med en fet nypa salt. Det roliga är att Twittoppen anser att det finns 44000 svenska twittrare. Det är typ åttatusen fler än Intellecta menade att det fanns. Ungefär samma automatiserade instrument används – här något fler om jag förstått det rätt…