Å nej, inte en till medieblogg!
“Jag har börjat blogga för att få utlopp för en del idéer och åsikter som inte funkar i print. Och för att det är kul. Men jag vägrar ta det på för stort allvar.” Ah… så den riktiga journalistiken är fortfarande viktigare…
Kristna reklamfavoriter som gör mig glad i själen
En gammal goding.
Homosexuella får i kyrkan?
*mohahha*
BAKSIDORNA: What Would Google Do?
Kort om Jarvis nya bok. Jag som kommer från kyrkans värld tycker det är en rolig titel eftersom “trendkristna” kört med WWJD (What Would Jesus Do).
Är du verkligen från framtiden?
Bra postning om hur lite roligare, lite mer eftertänksamhet och lite trevligare konverserande ton kan lyfta alla dessa formulär vi hela tiden måste fylla i.
Person eller varumärke på Twitter
Bra not om att Twitter faktiskt är både och. Det finns för många “renhetsivrare” som söker att det ska vara en riktig person – helst vd minst bakom ett varumärke. Och om det är en person så får det inte finnas några spökskrivare. Det är lite huvudlöst för precis som Martin skriver så är TWitter så mycket mer än bara en dialogkanal. Det roande är att det är många av de som är mest skeptiska till spökskrivare och nyhetskanaler som samtidigt försöker dra på i spåret att Twitter ska slå Google som sökmotor.
Röda Korset i Second Life – NU?
Det intressanta med Second Life är snarare möjligheten att använda det som just mötesplats för personer redan i själva organisationen – men som finns på olika ställen i världen. IBM har ju använt SL för det – och jag tror att SL kan bli mycket intressant som fokusgruppsplacering.
Mercedes lanserar ett eget socialt nätverk
Jag hoppas inte som Bergman att vi får se en biltillverkare (till) som bygger sin egen walled garden. Varför försöka fiska där ingen fisk finns?
Varför är vi så rädda för våra kunder?
Det är självklarheter men många företag verkar ha glömt det. Det här är grunden för vad vi kallar konversationsmarknadsföring.
Twitter to begin charging brands for commercial use – Brand Republic News – Brand Republic
Twitter vill ta betalt av företag som använder sig av tjänsten. Jag tror att det är att skjuta sig rejält i foten. Problemet för Twitter är att de snart sagt endast är ett API-distributionsnät. 1/3 använder deras webb vilket gör att reklamintäkterna inte kommer – men att ett företag skulle behöva betala känns ändå svårt både praktiskt, tekniskt och funktionellt.
Blogs: The Honeymoon is Over | Mark Evans
Han har så rätt så rätt. Och det intressanta i det är just att Mark Evans (till skillnad mot en mängd andra) inte dödförklarar något utan problematiserar “social media stretch” – helt enkelt att vi nu ser en breddning av mainstream-användarna till flera andra sociala nätverk än bloggarna.
Blir inboxen mer social i version 2.0?
Jag börjar bli rätt trött på alla som konstant ska dödförklara allt bara för att något nytt dykt upp. Men de här tankarna är intressanta. Bygger på grundtanken hos Flock men handlar om en produktiv aggregator för ens lifestream.
Pr-byråer rekryterar på Twitter
Roligt med den lätt nyvakna “nämen-det-där-med-sociala-medier-kan-det-vara-något”-känslan som finns hos branschtidningarna.
Föredömliga ledare och ledande föredömen « Slumpnavigator
slumpnavigator bemöter RvdBs kritik av byråchefer. Tycker han har en poäng men i grunden vet vi alla att RvdB i mångt och mycket har rätt ändå… det är mycket luft i byråernas sociala media kunnande.
Is Twitter a Threat to Google? | Twitterrati
Det är en intressant tanke men det är ändå en väldigt hypotetisk tanke. Bakgrunden är att Twitter skulle kunna fungera som crowd-sourching och helt enkelt bygga på en bättre filtrering av sökresultat än en indexerad och automatisk sökmotor som Google. Problemet för hypotesen är att antalet sajter som kommer att finnas som länkar rent praktiskt alltid kommer vara färre, mycket färre. Jag tror snarare att såna algoritmer som Twine tillsammans med en intelligent indexeringsalgoritm kommer att hålla Internet länge än. Och jag har svårt att tro att Google inte lyckas med det.
techPresident – Hoekstra Twitters Details of Iraq Codel
Har Twitter blivit ett problem för politiker? Storyn om hur republikanske kongressmannen Pete Hoekstra twittrade om att han och andra åkte till Irak trots att säkerhetsdetaljen bett dem hålla tyst om resan ger en massa frågor runt hur mycket Twitter kan tillåtas användas inom fr a amerikanska administrationen och politiken. En aspekt som inte tas med är hur Twitter blivit en så vardaglig del av livet att personer inte tänker på att det är helt öppet.
Ad Industry Employment Drops, Marketing Jobs Lost – Advertising Age – News
De traditionella byråerna har i USA sparkat ett stort antal personer liksom att medierna gjort sig av med nästan 10 % av sin personal. De enda som går mot strömmen är marknadskonsulter och digitala medie-inriktade byråer. Det kommer att bli blodigt.
Hidden power of content: Gerry McGovern
Att jobba med specifikationer inom marknadsföring kan tyckas meningslöst men ett par undersökningar visar att produktspecifikationer och att redan i kommunikationen nämna företrädesvis emotionella eller tekniska fördelar med en produkt ger en högre konversion och preferens.
Google Latitude – wow!
När Google går in i geopositioning börjar det bli intressant. Och när Ted Valentin börjar tänka på möjligheterna kan det bli hur bra som helst
BEFRIAD ZON: Sociala medier är inget val längre.
Brit Stakston har skrivit en av de viktigaste postningarna om sociala medier 2009. Läs den. Jag är stolt att få jobba med henne och andra smarta personer i den här tiden.
Vikten av en digital närvaro
En mycket bra postning av Jerry som visar hur uttrycket “Google is your homepage” är sant.
Best Month Ever for Traffic Thanks Social Media « TechWag
Ett mycket intressant case när det gäller att öka trafiken till sin blog. Visserligen är tech-bloggandet i USA en alldeles egen sfär men några delar är mycket intressanta: fr a att gå utanför sin egen sfär – bredda ingångarna och lägga till ytterligare perspektiv på sitt innehåll.
Hasn’t It Always Been About Status?
En diskussion runt faktum att Facebook öppnar upp sitt API och vad det får för påverkan på Twitter och andra. Den intressanta delen är att Facebook i grunden ändå har en högre reciprokal inriktning än Twitter som är mer av en shoutbox.
PR Squared: Blogger Relations (and Social Media Release!) Case Study
Att jobba med personliga pitcher mot bloggar är viktigt. Fr a är det här ett exempel på att man behöver arbeta både med digital och traditionell PR.
Blogging vs. Twitter: A Different Kind of Commitment | davefleet.com
Det visar sig att företag lättare väljer att sätta upp en Twitter än en blog. I vissa fall utifrån tron att det tar mindre tid. Problemet är att Twitter och blogg är två skilda saker – appellerar till olika sorters människor osv.
What Would Google Do? | Newsweek Technology
Intervju med Jeff Jarvis om hans nya bok “What Would Google Do”.
Konstfack – Konstfack påbörjar intern utredning kring studentprojekt – Newsdesk
Ett exempel på att Newsdesk valt rätt väg och att sociala media news rooms är intressantare och intressantare.
svartling: Twitter är min blogg nu
Svartling väljer att växla över till att använda Twitter som primär sändare. Jag tror inte på att göra så.
Banking Technology Blog Spot » Mobile payments: the micro-finance example.
Snart snart… dags för mobila betalningsformer som faktiskt är a) enkla b) funktionella c) vitt spridda.
Micro Persuasion: Banner Ad Quality Sinks to New Lows
Steve Rubels postning om kvalitet hos bannerads är intressant utifrån diskussionen om hur digitala media som är beroende av inkomster från sådana ska klara sig om kvaliteten på reklamen är låg.
I begynnelsen var ordet : Erik Laakso | På Uppstuds
Erik skriver om att makten över ordet förskjutits. För min del har jag skrivit om att den förskjutningen är ännu större – det innebär att makten över tolkningen av en gemensam världsbild förändras och förskjuts. Makten över tanken är inte längre hos statsmakten: politiker, tjänstemän och journalister utan hos individen. Det är ingen liten revolution utan en förändring som innebär att allt som en gång varit inte längre kan vara.
Official Gmail Blog: Tasks: Paper vs. iPhone
Google har gjort om sin Tasks till att fungera för bland annat Iphone. Två saker står klart för oss i detta: dels att iPhone förändrat hela det mobila nätverket men också att Google tittar på andra och faktiskt inser att såna tjänster som Evernote och liknande har tagit en massa plats. Frågan är väl om ändå papperet kommer att utkonkurreras: själv går jag mellan att endast använda Evernote till att återgå till hipster-PDAs. Frånvaron av ritmöjligheter och att vara helt fri i antecknandet är fortfarande den stora baksidan med gadgets fortfarande.
Chris Anderson: Every business model can be a free business model
What’s Next intervjuar Chris Anderson.
Digital Overload Is Frying Our Brains
Intressant artikel som inte är så fördömande som rubriken säger
FaceBook launches his own Twitter and Opens Status API
Loic menar att Facebook väljer att faktiskt konkurrera med Twitter. Och onekligen har deras roll out av nya funktioner visat att de tagit intryck av såväl mikrobloggandet som av Friendfeed.
Another Step Towards Openness
Facebook lämnar walled garden-tänkandet bakom sig och visar att öppna APIs är framtiden. All data behöver vara flyttbar delbar och möjlig att remixa i user generated mediatider.
Blondinbella utreds för smygreklam
Frågan är om det är dags att se över marknadsföringslagen i ljuset av att konversationsmarknadsforing bygger på andra premisser än kampnjreklam.
YouTube – Sociala medier i marknadsmixen
Marknadsföreningen i Göteborg har fattat? I vilket fall så är det för mig personligen roligt att se både Brit Stakston och Fredrik Olsson som säger så bra saker :)
KO: Bloggerbjudande var lagbrott
KO ger Q-Med spö. Q-Med har fått en massa uppmärksamhet. Vuxna är skitförbannade, pkbloggare likaså och modebloggarnas läsare har fått ett varumärke i medvetandet som kommer ge dem enklare val när de väl vill göra en bröstförstoring. Q-Med vann.
E-posten är död
Jag tycker att uttalanden om bloggens eller epostens död är dumma. Håller i det här med Magnus. Fortfarande är det inte möjligt för alla att alltid vara uppkopplade ständigt vilket gör att mer realtidsmässiga tjänster knappast kan ta över epostens roll. Vidare så är Facebooks one-to-one meddelanden epost: bara integrerade i en annan struktur/plattform. MSN bygger på epost som grund om personen du söker inte är närvarande. Epostadressen är idag också en id-handling till att få tillgång till mängder av tjänster så än en gång är det tidigt och lite otänkt att utropa epostens död
Avgiftstak utreds
Internet dödar public service. Dags att släppa det statliga inflytandet.och släppa in reklamen. Eller lägga in SR och SVT som de facto skatt. Licenstänkandet som styrt av apparaterna är dött.
Bra att plugga i röda rum
men grön då? Eller vad säger Mindpark? :). Själv tror jag att det finns rätt många andra parametrar för att lyckas skapa kreativa rum och arbetsplatser. Spelar nog ingen roll vilken färgen är på väggarrna om det inte finns kreativ frihet.
“Bra PR” tycker företag som bloggar
Wackå refererar till en undersökning som visar att vi konsulter inom koversationsmarknadsföring har en del att göra
Informationsdumpning
Dr Spinn delar med sig och det mycket bra.
Krav på framtida arbetskraft
Jag tror iofs att det hela bygger på att doers idag måste vara någon annan än bara en doer. Sen tror jag att en del såna här saker reflekterar en trend snarare än de factostandard.
Another new music update now live on Spotify.
I transparensens namn (och självklart för att möta kritiken runt att man fått tagit bort en massa låtar) så väljer Spotify att släppa ett Exceldokument med alla låtar de lagt till. Bra motspinn.
Om vi slutar trycka tidningen · Mindpark
Viktigt att tänka på – det hyperlokala är det som faktiskt gör en tidning unik: inte dess distribution. Det är ingen som betalar för innehåll längre – egentligen: det man hittills många gånger betalat för är distributionen. När då distributionskanalerna förändras och blir “gratis” i meningen digitala och då innehållet – det generella blir tillgängligt från någon annan, gratis så är det det lokala perspektivet och det hyperlokala som blir intressant – både för läsaren/mottagare – mediekonsumenten – och då i sin tur för annonsörer och reklamköpare. Det är här Chris Andersons “Free” har sin intressanta aspekt: att faktiskt handla om att skapa incitament för att skapa en marknad för reklamen igen. Målgrupperna är disruptiva, medialandskapet sönderslaget – innehåll är förväntat att vara gratis.
Toto | Washlet – Flash Player Installation
Ett bra exempel på hur man kan använda rörlig bild (även om jag har stora störningar i ljudet). Men det känns ändå nästan märkligt…
Twitter To Go: How one local coffee shop used Twitter to double their clientele. What’s YOUR story? | Blog of Mr. Tweet
Ett exempel på vad Twitter är riktigt bra på – nästan-realtid. Vad är det som säger att vi ska behöva sitta och snacka in i en plåtlåda utanför DTn? Eller bestämma sig och ringa och hoppas att någon svarar? Det här är grymt smart gjort både av ägaren till CoffeGroundz och ett exempel som är värt att tittas på för många fler.
Thomas Mattsson – Därför är Bloggy och Twitter så intressanta
Mycket transparent och spännande postning av Thomas Mattson från Expressens Digitala medier. Smarta strategiska tänk hur man skulle kunna använda mikrobloggandet för att optimera Expressens närvaro på de tjänsterna.
7 Tips On How Not To Use Twitter For Your Business
Twitter och mikrobloggandet blir mer professionaliserat. Onekligen en intressant utveckling och för vissa kommer det antagligen bli en chock då transparensen helt enkelt inte längre är intressant för personer som följer.
Misjudgment or Transparency? How a Single Tweet Caused a Stir With a Client
Jeremiah berättar om hur en av Ketchums execs råkade säga något om Memphis som deras kund Fed-Ex ogillade. Allt på Twitter och det blev en rejäl svacka mellan konsult och kund. Johan på Early September har gjort sin analys här. Jeremiahs slutsatser är bra.
Miller Planning One-Second Super Bowl Ad – News- msnbc.com
Ölproducenten Miller satsar på ensekunders-spots under Super Bowl (glöm inte att man kan se alla tiders Super Bowl-spots hos Adland gratis). Tror dock inte valet beror på den gigantiska kostnad som varje reklamspot säljs för under spelet utan just det här: att göra något som får pr.
Cornucopia?: Vi har det så bra…
Och sen en löjlig bitchslap mot Jocke Jardenberg. Roande läsning eftersom människan som skriver (anonymt) också borde lärt sig att bitterhet är oklädsamt.
Cornucopia?: Kan inte motstå
En trött och missförstådd marknadsförare dissar 24hbc. Well, det är väl tyvärr så att svart polotröja och ett gäng skisser under armen och en lätt igenkännbar doft av pannåpapper inte längre signalerar kreativitet.