Aggregera och bli läst

Jag håller på att lägga om en mängd aggregerade flöden. Diskussionen om att aggregera sin blogg till andra plattformar är ständigt närvarande. Hittills har jag utnyttjat Friendfeed som en sorts ”aggregeringshub” men efter hand har det känts som en onödig omväg.

DigitalPR är från och med nu aggregerat till Twitter via pluginet Twitpress som i sin tur sedan aggregerar min Fanpage (och tills mina fans har ökat även till min personliga newsfeed) på Facebook via Selective TwitterLäs om upplägget här.

Varför?

Friendfeed blir mindre och mindre intressant efter att just Facebook köpt upp tjänsten. Det kommer bättre och bättre plugins för att aggregera WordPress direkt till Twitter så det blir till slut mest en ekokammare att aggregera bloggar via Friendfeed. Anledningen nu är också att mina Kortbloggat löpt amok på grund av ett fel mellan WordPress 2.9.1 och den plugin jag använder – vilket direkt visat på problemen med FF-kopplingen.

Ska man aggregera?

Jag tycker det. Många gånger är det ändå så att ens followers på Twitter inte är precis samma personer som är ens Vänner på Facebook, och alla läser inte ens blogg (fr a så är ju användandet av RSS-läsare oerhört litet och många väljer att utnyttja sina andra flöden som prenumerationer). Självklart blir det ibland eko-varning – men jag brukar tänka att det faktiskt inte är ett så stort problem för mig som valt att följa en person på flera ställen.

Det kommer säkert krävas en del skruvande framöver för att få allt att fungera och jag kommer – när jag är nöjd att göra en postning med ett flödesschema över hur jag valt att aggregera och distribuera min närvaro på sociala webben.

Uppdatering: Tänkte faktiskt inte på det förrän efteråt men det här är en intressant diskussion som Lennart H tog upp och som Dr Spinn besvarade i ett maratonlångt inlägg.

  • Jag hade faktiskt tänkt nämna det några gånger, Friendfeed har varit lite irriterande. Jag ser en tweet från dig om en post jag blir intresserad av, klickar och blir tvungen att mellanlanda på FF. Bättre med direkt så det var en smart ändring

  • Det få verkar förstått är att när jag kör min Google Reader Shared with Notes så går den via FF eftersom man då ser mina kommentarer.

  • Såg detta inlägg efter att jag skrivit och publicerat detta: http://thirdopinion.nu/2010/02/nar-datakranarna

    Jag dubbelpostar ibland (mellan FB & Twitter). Det är (nästan) två helt olika grupper. På Twitter brukar jag puffa samma grej ett par tre gånger vid olika tidpunkter. Tycker själv att det är bra om andra gör detta, man kan ju inte hinna med allt ;-)

    Den stora uppgiften vi har framför oss är inte att få tag på information. Den är att processa (sortera, blocka, filtrera) information. Och den uppgiften måste var och en ansvara för själv. Det finns ingen annan som kan skräddarsy mitt inflöde.

  • Pingback: RSS-veckan som gick #9()

  • En konkret fråga om aggregering: Jag vill aggregera två olika RSS-flöden till ett twitterkonto. Finns det något verktyg på webben som gör detta? Jag har försökt med twitterfeed men det verkar inte fungera.